Naslovna Info Gradiška Napreduju radovi na izgradnji novog vrtića u MZ Brestovčina (FOTO/VIDEO)

Napreduju radovi na izgradnji novog vrtića u MZ Brestovčina (FOTO/VIDEO)

GRADIŠKA – Početkom novembra počeli su građevinski radovi na izgradnji novog dječijeg vrtića u Mjesnoj zajednici Brestovčina, vrijednosti 1,8 miliona KM, od čega su Vlada Republike Srbije i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obezbjedili 500.000 evra, a preostalih 800.000 KM izdvojeno je iz budžeta Grada Gradiška.

Radove izvodi građevinska firma Marković Invest R.M. iz Laktaša.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić je izrazio zadovoljstvo jer je u roku od nekoliko dana formirano gradilište, navodeći da radovi teku i brže od predviđene dinamike i da se nada da će vrtić biti izgrađen i prije ugovorenog roka od 365 dana.

-Objekat je površine 1800 metara kvadratnih, a vrijednost ugovora je 1.800.000 KM, bez vanjskog uređenja. Imaćemo novi vrtić koji je neophodan predškolskoj ustanovi „Lepa Radić“ jer više od 100 djece čeka na smještaj u vrtić“ – rekao je Adžić.

Adžić je dodao da će ovo biti veliko rasterećenje za dva centralna gradska vrtića, te da će pored vrtića biti izgrađene i opremljene prostorije za rad mjesne zajednice Brestovčina koja je jedna od najvećih mjesnih zajednica.