Naslovna Info Gradiška „Naprednjaci“ Adama Šukala kivni na SDS u Gradiški

„Naprednjaci“ Adama Šukala kivni na SDS u Gradiški

Čelnik SDS-a, sa kojim pozamašan deo vlasti na lokalnom nivou deli „Napredna Srpska“ Adama Šukala, rekao je prilikom formiranja OO SNS-a da „treba ceniti mudrost i Mitrovićevo političko iskustvo“.

Osim što je poželeo uspeh u radu, Krčmar je nadahnutim i lepim rečima, u svom pozdravnom obraćanju, govorio o SNS-u RS-a. To se ni malo nije svidelo njihovom koalicionom partneru koji odavno nema dodirnih političkih tačaka sa Mitrovićem.

-Ovaj gest SDS-a zahteva redefinisanje naših političkih odnosa na opštinskom nivou. Razmatramo ovu neočekivanu i nelogičnu situaciju a naš odgovor uslediće uskoro – poručio je Adam Šukalo. Na istom stranačkom kursu je i Goran Đorđić, predsednik Opštinskog odbora „Napredne Srpske“ i zamenik načelnika Gradiške. On je novoformirani odbor SNS-a okaraktefisao kao filijalu partije Mladena Bosića.

-Iznenađeni smo javnom podrškom koju je predsednik SDS-a, stranke sa kojom je „Napredna Srpska“ ovde u vladajućoj koaliciji, dao SNS-u i Jovanu Mitroviću – kazao je Đorđić „EuroBlicu“ ocenivši Krčmarev gest „veoma nekorektnim koji remeti dobre koalicione odnose.“

Inače, Bojan Blagojević, novi predsednik Opštinskog odbora SNS-a kazao je „EuroBlicu“ da mu podrška gradiškog SDS-a mnogo znači.

-Čast mi je prisustvo i podrška koju nam je, osim NDP-a dala Srpska demokratska stranka u Gradiški. To je sasvim logično jer smo sa njima na republičkom nivou potpisali koalicioni sporazum – izjavio je Bojan Blagojević. Pomenuti Krčmar, inače podpredsednik Skupštine opštine iznenađen je reakcijom NS-a.

-Nije mi jasno ko u mome prisustvu i obraćanju skupu SNS-a može videti problem. To je suvereno stranačko pravo koje nije usmereno protiv bilo koga. Šukalo, Đorđić i njihove kolege su ovde sa nama u vlasti a otišli su u Banjaluku pa sa Dodikom napravili koaliciju – uzvratio je Đorđe Krčmar rekavši da „kome se ne dopada da sa SDS-om bude u vlasti, slobodno može otići, ako hoće“.

ATF:

Putokaz od plakata na opštinskim vratima

Da bi pomogli gostima da lakše pronađu skupštinsku salu, SNS je od plakata napravio putokaz po hodnicima i opštinskim kancelarijama. Na taj problem ukazali su u NS-u rekavši da je „nedopustivo stavljati stranačka obeležja na kancelarijska vrata u Opštini te da bi zato trebalo zatražiti odgovornost“.