Naslovna Info Gradiška NAPREDNA SRPSKA REPUBLIKE SRPSKE

NAPREDNA SRPSKA REPUBLIKE SRPSKE

Usvojene liste za opšte izbore

Glavni odbor Stranke “Napredna Srpska” jučer je u Gradišci usvojio kandidatske liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine te izglasao više kadrovskih rešenja u stranci.

Predsednik Stranke “Napredna Srpska” Adam Šukalo rekao je da će se posle opštih izbora u BiH zalagati za ozbiljne reforme. On je istakao da kandidati Stranke “Napredna Srpska”, koji zajedno sa Demokratskim narodnim savezom i Srpskom radikalnom strankom čine Koaliciju “Centar”, imaju ozbiljne šanse da u svim izbornim jedinicama dobiju poslaničko mesto u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

– Veliki smo optimisti. Koalicija “Centar” predstavlja treći blok i on je neohodnost u ovom trenutku. Mi ćemo relaksirajuće delovati na kompletnu situaciju u Republici Srpskoj – ocenio je Šukalo.

Koalicija “Centar” podržava kandidate koalicije Saveza nezavisnih socijaldemokrata, Socijalističke partije i DNS-a za predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i za srpskog člana Predsedništva BiH Željku Cvijanović.

Zaključeno je i da će nakon izbora biti zauzet stav u vezi sa učešćem u izvršnoj vlasti na nivou Republike Srpske.

U izbornoj jedinici dva, koju čine opštine Prnjavor, Laktaši, Srbac i Gradiška, nosilac liste je Nebojša Ličanin iz Laktaša, a na listi su i Zorica Jusupović iz Prnjavora, te Adam Šukalo i Goran Đorđić iz Gradiške.

Glavni odbor Stranke “Napredna Srpska” danas je za potpredsednike stranke izabrao Vedrana Jarića, Neđu Đurića, Gorana Đorđića, Aleksandra Čavića i Nenada Nešića.