Naslovna Događaji NAKON PLASMANA U PRVU LIGU ODBOJKAŠICE KOZARE NAPADAJU KUP!

NAKON PLASMANA U PRVU LIGU ODBOJKAŠICE KOZARE NAPADAJU KUP!

Nakon iscrpljujućeg prethodnog vikenda u Trebinju, gdje su se odbojkašice Kozare popele na najvišu stepenicu pri dodjeli pehara za šampiona II lige RS, te na taj način osigurale plasman u viši rang takmičenja, očekuje ih novi izazov.

Najveći uspjeh u istoriji kluba ostvaren je osvajanjem II lige, a glavne i odgovorne za tako veliku stvar su upravo odbojkašice koje brane grb Kozare. Ovom prilikom, za sve one koji nisu prisustvovali prvenstvenim utakmicama, ipak će imati popravni da pogledaju i svojim prisustvom uveličaju utakmice kluba iz Gradiške.

Ako su postojale neke sumnje po pitanju njihove igre, kao i konkurencije u takmičenju, nakon što su iz deset prvenstvenih duela upisale isto toliko pobjeda, sada su definitivno otklonjene. Timski duh koji ih krasi tokom čitave takmičarske godine, dokazano drugarstvo koje oko posmatrača može uočiti ako zna da uoči detalje (sada možete da zamislite situaciju kada nakon “upijača” koji nije bio dovoljan da se stigne lopta, odbojkašici na terenu prilaze tri saigračice s pruženom rukom i pogledom koji govori “Diži se, nema veze, vratićemo im za ovo još jače.”), kao i sjajan odnos sa trenerima na klupi koji u svakom momentu ohrabuju svoje izabranice, te ih na taj način dodatno motivišu. Svi nabrojani detalji, formula su kojom se dolazi do medalja i trofeja, koji će uvijek stajati u vitrinama klupskih prostorija i pričati neku posebnu “priču”.

Kup je već uveliko počeo, a u drugom kolu takmičenja, izazivač odbojkašicama Kozare biće prijedorski OK “Vožd”. Utakmica se igra u petak, 06. aprila, u sali SSTŠ, s početkom u 17:00 časova.

Svi znamo onaj čuveni dio iz filma “Nebeska udica” u kojem grupa mladića, dječaku sa košarkaškom loptom na balkonu skandira : “IZAĐITE NA BALKONE, POZDRAVITE ŠAMPIONE!”. U ovom kontekstu lopta koja će biti na terenu jeste ona odbojkaška, a balkon je jedino mjesto u ŠUPU (poznati naziv za salu SSTŠ) sa kojeg ćete moći pogledati ovu utakmicu i pozdraviti šampion(k)e.

Autor : Dejan Gajić