Naslovna Info NAJVEĆI ŽIVI SRBIN: Uručen orden čuvaru srpskog vojničkog groblja u Solunu!

NAJVEĆI ŽIVI SRBIN: Uručen orden čuvaru srpskog vojničkog groblja u Solunu!

– Jedno veliko hvala zato što se ne zaboravlja i što se pamti – rekao je vidno potresen Đorđe Mihailović, čuvar srpskog vojničkog groblja “Zejtinlik”

Predsednik Komisije za odlikovanja Oliver Antić uručio je danas u Solunu, u ime predsednika Srbije Tomislava Nikolića, orden srpske zastave drugog stepena Ðorđu Mihailoviću, čuvaru srpskog vojničkog groblja “Zejtinlik” u tom gradu.

Reč je o odlikovanju za naročite zasluge u očuvanju kulturnog i istorijskog nasleđa Srbije, kao i za razvijanje i učvršćivanje saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Grčke.

Antić je, prilikom uričivanja odlikovanja, rekao da je predsednik Srbije na 100. godišnjicu izbijanja Prvog svetskog rata odlikovao “visokim srpskim ordenom čoveka, koji i sam predstavlja simbol srpskog vojničkog večnog počivališta, junaka Velikog rata srpskog vojničkog groblja na Zejtinliku”.

Orden-Djordju-Mihailovicu-Zejtinlik

– Ðorđe Mihailović je i sam živi spomenik među zejtinličkim spomenicima… Istorija i arhiva tog našeg svetilišta – rekao je Antić, poželevši vremešnom čuvaru srpskog groblja da “živi još dugo godina”.

Mihailović se, vidno potresen, zahvalio na ukazanom poštovanju.

“Jedno veliko hvala zato što se ne zaboravlja i što se pamti – rekao je Mihailović.

Svečanosti je prisustvovao i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, koji boravi u dvodnevnoj poseti Grčkoj.

(Telegraf.rs / Tanjug)