Naslovna Sport Fudbal NAJBOLJI SPORTISTA OPŠTINE GRADIŠKA ZA 2015. GODINU – NEMANJA TRKULJA GOLMAN FK...

NAJBOLJI SPORTISTA OPŠTINE GRADIŠKA ZA 2015. GODINU – NEMANJA TRKULJA GOLMAN FK ”KOZARA”

Najbolji sportista opštine Gradiška za 2015. godinu je golman Fudbalskog kluba “Kozara” Nemanja Trkulja.

Na svečanosti Izbora sportiste opštine Gradiška, koja je održana sinoć u Kulturnom centru Gradiška za najbolju ekipu proglašena je ženska ekipa Kulglaškog kluba “Kozara”, a kapiten gradiških kuglašice Tatjana Dajić izabrana je za dugoplasiranog sportistu opštine Gradiška. Trećeplasirani sportista Gradiške je Jovo Selak, karatista Kluba borilačkih vještina “Niten”.

izbor sportiste 005

Priznanje za najperspektivnije sportiste dobili su košarkašica “Kozare” Vladana Barać i Milan Milisavić, član Kajak kanu kluba “Sava”. Najbolji sportski trener opštine za ovu godinu je Darko Lacković, trener trofejne ekipe kuglašica “Kozare”, a najbolji sportski radnik Senad Hamzić iz Fudbalskog kluba “Jedinstvo” iz Žeravice. Organizacioni odbor Izbora sportiste opštine Gradiške dodjelio je i specijalna priznanja košarkašima Srđanu Kočiću i Nikoli Đakoviću, koji su ove godine sa kadetskom reprezentaciom BiH na Evropskom prvenstvu u Litvaniji osvojili zlatnu medalju. Specijalno priznanje pripalo je i Ognjenu Ožegoviću, koji je ove godine uspješno branio boje Fudbalskog kluba “Vojvodina” iz Novog Sada, te planinaru Sportskog planinarskog društva “Patrija” Igoru Miloševu koji je sredinom jula osvojio najviši vrh Alpa – Mon blan. Specijalno priznanje dodjeljeno je takođe Fudbalskom klubu “Dubrave”, koji je jesenji dio sezone završio na prvom mjestu tabele Regionalne fudbalske lige “Zapad” a uz to i uložio dosta sredstav i truda u igradnju klubske infrastukture.

Najbolji sportista Gradiške za 2015. godinu Nemanja Trkulja, istakao je da mu priznanje mnogo znači i da je podstrek da i dalje naporno trenira, u nadi da će to neko da primjeti i da će tako da napreduje u fudbalskoj karijeri. Ovaj devetnaestogodišnji golman “Kozare”, koji je i student druge godine Filozofskog fakulteta u Banjaluci, pored sjajnih odbrana u dresu gradiškog prvoligaša kao naznačajnije sportske uspjehe u ovoj godini naveo je nastupe za selekcije U19 i U21 fudbalske reprezenatacije BiH.

Kapiten ženske ekipe Kuglaškog kluba “Kozara” Tatjana Dajić, koja je proglašena za drugoplasiranog sportistu Gradiške, naglasila je da je veliki trud i rad stoji iza priznanja za najbolju ekipu koje su dobile gradiške kuglašice i njen trener Darko Lacković. Ona je navela da je ekipa i ove godine nastavila da niže uspjehe u prvenstvu BiH i Ligi evropskih prvaka, te da je najveća vrijednost ovog kluba što okuplja sve više mladih kuglašica.

Pokrovitelj svečanosti Izbora sportiste opštine Gradiška je načelnik opštine Zoran Latinović. Obraćajući se prisutnima, Latinović je čestitao nagrađenim sportistima i naveo da na kraju ekonomski teške 2015. godine nijedna od  75 sportskih organizacija nije prestala sa radom, te da je za sufinansairanje njihovih aktivnosti iz budžeta opštine za ovu godinu izdvojeno 400 000 KM.  Latinović je istakao da aktivnosti sportskih klubova i organizacija pozitivno utiču na razvoj Gradiške, te da je jedan od prioriteta opštine i nastavak izgradnje sportske dvorane “Servicijum” čime bi bili stvoreni uslovi i za bolji napredak i ostvarivanje zapaženih rezultata klubova dvoranskih sportova.