Naslovna Info Gradiška Najavili rezove, zaposlili nove radnike

Najavili rezove, zaposlili nove radnike

GRADIŠKA – Načelnik Zoran Latinović, umjesto najavljenog otpuštanja činovnika, zaposlio je dodatne radnike i time nastavio gomilanje administracije u Gradišci.

U OO SNSD-a Gradiška kažu da je aktuelni načelnik govorio da će da smanji broj radnika u administraciji a upravo je povećao broj radnika u opštinskoj upravi i preduzećima čiji je osnivač opština za 20%.

-KP “VODOVOD” SA 62 NA 79

-KP “GRADSKA ČISTOĆA” SA 80 NA 96

-VRTIĆ “LEPA RADIĆ” SA 50 NA 60

-DOM ZDRAVLJA SA 200 NA 220

-To je dovelo do finansijskih problema u funkcionisanju preduzeća a nije dovelo do poboljšanja njihovih usluga. Cijena vode je porasla za 30%, a SON-a 50% – navode u gradiškom SNSD-u.

Latinović je po prezuzimanju dužnosti otpustio 16 radnika, koji su navodno bili primljeni bez konkursne procedure.

On je tada najavio da će Opština da primjeni evropski prosek, po kojem na hiljadu stanovnika dolaze tek 1,3 radnika lokalne uprave.

Latinović je tvrdio da su i 174 zakonito zaposlena u administraciji preveliki broj za njihove potrebe pošto im je, kako procenjuje, optimalno potrebno najviše stotinak činovnika.

 IZJAVA 15.03.2013.

-Ove godine će se ići u sistematizaciju i u dalje smanjenje broja zaposlenih. Imamo jedan broj radnika koji će u penziju, tako da je dosad broj zaposlenih sa 174 sveden na oko 150 zaposlenih u opštini – istakao je Latinović.

Da je administracija uveliko povećanja za mandata od četiri godine načelnika Latinovića dokazuje Odluka o regresu donesena 18. marta 2016.

Odobrava se isplata regresa za 2015. godinu u iznosu 63.350,69 KM za zaposlene u Opštinskoj upravi opštine Gradiška.

Iz navedenog iznosa će se isplatiti regres u neto iznosu po 200,00 KM za 191 zaposlenog u Opštinskoj upravi opštine Gradiška u 2015. godini, kao i pripadajući doprinosi i naknade.

sl-glasnik