Naslovna Kultura NAJAVA – “Pastorala” u Novoj Topoli

NAJAVA – “Pastorala” u Novoj Topoli

Kulturni centar Gradiška i Gradsko pozorište Gradiška vas pozivaju na predstavu “Pastorala”, koja će biti izvedena u Domu kulture “Srbija” u Novoj Topoli u utorak 15.03 u 20 časova.

-Ovo je zajednička akcija ove dvije ustanove kulture, kako bi se i u našim seoskim sredinama u kojima postoje adekvatni tehnički uslovi, ponudio dobar kulturni sadržaj i promovisala pozorišna umjetnost. U ovoj sezoni 2021/22 smo uspjeli realizovati gostovanja u Vrbaškoj, Gornjim Podgradcima i Novoj Topoli sa različitim pozorišnim predstavama.Ovaj put smo drugi put u Novoj Topoli , ali sada sa odličnom komedijom “Pastorala” našeg pozorišta koja je na našem repertoarau od maja prošle godine – navode u Gradskom pozorištu Gradiška.

Predstava ” Pastorala” je rađena po tekstu poznatog dramskog pisca Radoslava Pavlovića -Laleta, a adaptirana tako da se radnja odvija u selu Laminci tokom Ilindanskog zbora u kojoj pratimo četvoro mladih ljudi u kovitlacu strasti i ljubavi, koji se međusobno igraju i preispituju svoju vjernost i želju da budu voljeni.Priča će biti bliska i našoj publici u Novoj Topoli jer ovo je priča i o Lijevču polju, običajima i seoskom životu i žargonu, odnosu između grada i sela, između prirodnog i vještačkog.
Cijena ulaznice: 5 KM.   

Utorak 15.mart u 20 č.
Karte možete kupiti u pretprodaji na biletarnici Kulturnog centra , a na dan predstave od 19 časova u Domu kulture “Srbija” u Novoj Topoli.