Naslovna Info Gradiška Nagrada za herojski podvig vozača Hitne pomoći iz Gradiške

Nagrada za herojski podvig vozača Hitne pomoći iz Gradiške

GRADIŠKA – Direktor gradiškog Doma zdravlja, Tihomir Mihajlović, novčano je nagradio Miroslava Perića, vozača Hitne pomoći ove ustanove zato što je u toku jedne noći, dovodeći i svoj život u opasnost spasao dve osobe.

On je iz reke Jablanice u Vrbaškoj izvukao mladića posle udesa, a potom hrabro iz olupine džipa, u opasnosti od benzina koji se izlevao i plina, na autoputu u Romanovcima oslobodio teško povređenu osobu.

Kasnije su povređeni zbrinuti u Opštoj bolnici u Gradiški i KBC Banjaluka, a njihovi životu više nisu u pitanju.

– Zahvalan sam rukovodstvu Doma zdravlja koje je prepoznalo moj gest i ugodno me iznenadilo nagradom. To je za mene važniji od 200 KM, koliko su mi uručili u upravi naše ustanove, gde radim 38 godina. Mnogi su mi čestitali, što me je još više ohrabrilo da se i dalje žrtvujem i da pomažem ljudima u nevolji. To uvek nailazi na pozitivne ocene i podršku – kazao nam je Perić koji je, i pre ovog slučaja, više puta bio na velikom iskušenju, zajedno sa medicinskim ekipama.

Tako je nedavno u Tuzlu iz Gradiške stigao u rekordnom vremenu, od sat i po, boreći se za život svoga sugrađanina.

– Često trka sa vremenom predstavlja najdirektniju borbu za život. Uvek sam optimista i verujem u uspeh, posebno kada vozim decu. Ponekad me razočaraju vozači koji nemaju obzira prema vozilu hitne pomoći, ne žele da se maknu sa puta da bih mogao proći i na vreme stići do odredišta – požalio nam se Miroslav Perić iz Bok Jankovca, hrabri vozač Hitne pomoći gradiškog Doma zdravlja kojem ništa ne predstavlja problem niti ga, kako kaže, može pokolebati na ovom časnom i teškom poslu za volanom.

Blic