Naslovna Sport Fudbal Nagrada “Veliko srce” Jedinstvu iz Žeravice i tehničkom sekretaru saveza Radi Pavlović

Nagrada “Veliko srce” Jedinstvu iz Žeravice i tehničkom sekretaru saveza Radi Pavlović

Fudbalski klub Sloga iz Srpca proglašen je za najbolji klub Područnog fudbalskog saveza Gradiška u 2015. godini. Priznanje u ime srbačkog drugoligaša je preuzeo sekretar kluba, Željko Babić, koji je rekao da je nagrada stigla u prave ruke, jer je Sloga nakon jedne godine pauze, izborila povratak u Drugu ligu Republike Srpske, grupa zapad.

“Ostvarili smo značajne rezultate i u novoj sezoni, jer imamo realne šanse za osvajanje samog vrha tabele. Nećemo odustati od borbe za najviši plasma, ali ćemo paralelno morati raditi na obezbjeđivanju organizacionih, finansijskih i kadrovskih uslova”, istakao je Babić.

Ovo je Slogi drugo priznanje u ovoj godini, nakon što je osvojila nagradu za najbolji klub u 2015. godini na manifestaciji Izbora sportista godine opštine Srbac.

Drugo mjesto u izboru najboljih klubova Područnog fudbalskog saveza Gradiška zauzela je Sloga iz Trna, a treće ekipa Dubrava.

Najbolji fudbaler u 2015. godini je Miljan Bajić iz FK Laktaši, drugi je Srđan Berić iz Dubrava a treći Bojan Radić, koji je jesenju polusezonu odigrao u ekipi Mladosti iz Bajinaca a u proljećnoj sezoni će nastupati za FK 13 Skojevki.

Za najboljeg trenera proglašen je Đorđo Grujičić iz FK Jedinstvo Žeravica, dok je najuspješniji sportski radnik Novo Milanović iz Torpeda Cerovljani. Najbolji sudija je Bojana Tošić a najbolji mladi fudbaler Asmir Hamzić iz gradiške Kozare.

FB_IMG_1454328894186

Područni fudbalski savez Gradiška od ove godine je ustanovio specijalno priznanje za humanitarni rad, nagradu “Veliko srce”, koje je otišlo u ruke Jedinstvu iz Žeravice i tehničkom sekretaru saveza, Radi Pavlović.

“Kada su prije dvije godine naše krajeve zadesile katastrofalne poplave, dogovorili smo se da ćemo svake godine odigrati po jednu humanitarnu utakmicu. Te godine smo prikupljali pelene za bebe, a prošle godine je sav prihod sa utakmice išao za liječenje Ljubiše Šestića koji je obolio od malignog melanoma. Planirali smo da i ove godine igramo za Ljubišu”, istakla je Pavlović.

Savez je dodijelio i jubilarna priznanja u vidu zlatnih plaketa koje su pripale Dušku Jovaniću i Fudbalskom klubu Borac iz Šibovske, zatim FK Kozari iz Gradiške za 70 godina postojanja, te Mirku Slijepčeviću koji je posthumno nagrađen.

srbac-rs.com