Naslovna Info Gradiška Načelnica Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja, Slađana Tepavac: Na području Gradiške nema novih...

Načelnica Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja, Slađana Tepavac: Na području Gradiške nema novih slučajeva virusa korona

GRADIŠKA – Epidemiološka situacija na području grada Gradiška je pod kontrolom, iako se nalazi u blizini Laktaša i Banjaluke gdje je zabilježen najveći broj zaraženih virusom korona, a osim toga u Gradišci se nalazi i najfrekventniji granični prelaz u državi, izjavila je načelnica Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Gradiška, Slađana Tepavac.

Gostujući u programu Radio Gradiške, Tepavac je istakla da u poslednjih nekoliko dana na području Gradiške nije bilo novih slučajeva oboljevanja od virusa korona.

„Na području Gradiške bilo je 11 pozitivnih osoba na virus korona, dva lica su retestirana i njihov nalaz je negativan“, rekla je Tepavac i dodala da se pet lica nalazi u Studentskom centru u Banjaluci, a tri osobe su, zbog specifične situacije u kućnoj izolaciji.Tepavac je istakla da u gradiškoj bolnici trenutno nema pacijenata oboljelih od virusa korona.

Prema njenim riječima jutros je testirano 20 lica za koje se očekuju rezultati, a za 8 lica koja su testirana juče, rezultati su negativni.Tepavac je navela je da se u izolaciji trenutno nalazi 213 lica, dok ih je 612 izašlo iz izolacije.

Govoreći o gradskom karantinu, ona je rekla da se u područnoj školi u Vrbaškoj trenutno nalaze 22 osobe i pojasnila na koji način se zbrinjavaju osobe koje borave u karantinu.

„Mi smo na početku, na samom graničnom karantinu testirali sedam lica i ta lica su negativna, a jutros smo ih, prema preporuci Instituta za javno zdravstvo Srpske retestirali“, rekla je Tepavac i dodala da će ta lica, ako budu negativna biti upućena u kućnu izolaciju do14 dana od dana ulaska.Tepavac je dodala da su od od Instituta dobili nove instrukcije prema kojima se testiranje lica koja ulaze u našu zemlju od sada obavlja u karantinu i to od sedmog do desetog dana nakon dolaska u karantin.

Ona je naglasila, da i pored dosta povoljne epidemiološke situacije još nije vrijeme za opuštanje i pozvala sve građane da se pridržavaju preporuka i propisanih mjera.