Naslovna Info Gradiška NABAVLJENA MEHANIZACIJA U VRIJEDNOSTI OD MILION KM GRADIŠKA

NABAVLJENA MEHANIZACIJA U VRIJEDNOSTI OD MILION KM GRADIŠKA

GRADIŠKA – Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić istakao je danas tokom posjete Komunalnom preduzeću “Gradska čistoća” da je cilj lokalne uprave i ovog preduzeća podizanje kvaliteta i proširenje obima komunalnih usluga, zbog čega su ove godine nabavljena nova sredstva za rad, vozila i mehanizacija, u vrijednosti od milion KM.

Adžić je rekao da je preduzeće “Gradska čistoća” forimiralo radnu grupu koja uređuje makadamske puteve koji su uređeni u 42 mjesne zajednice na području opštine Gradiška, a nabavljena je mašina grejder /mašina za ravnanje poljskih puteva/ i kamion kiper.

-Nabavljen je višenamjenski traktor sa mulučerom koji radi na uređenju putnog pojasa, nova prikolica za odvoz smeća na deponiju u Ramiće i niz drugih vozila i mehanizacije što će unaprijediti kvalitet usluga komunalnog preduzeća – naveo je Adžić.

Direktor preduzeća “Gradska čistoća” Željko Bilbija rekao je da je prije godinu i po dana prosječna starost voznog parka ovog preduzeća bila 20 godina, te da je bilo neophodno nabaviti nova vozila i opremu, jer je povećana količina odvoza komunalnog otpada i proširena djelatnost preduzeća.

-Nabavili smo vozila koja možemo koristiti tokom čitave godine, na koja možemo postaviti priključke za uređenje zelenih površina, a zimi da služe za čišćenje snijega i posipanje ulica solju – rekao je Bilbija.

On je naveo da su vozila, mehanizacija i oprema nabavljeni sredstvima opštine i preduzeća, djelom iz kredita, a za nabavku reciklažnog dvorišta Fond za zaštitu životne sredine Republike Srpske donirao je 60.000 KM.

-Deponovanje komunalnog otpada u budućnosti će biti sve skuplje i moramo reciklažom da smanjimo količinu otpada. Pripremamo i projekat izgradnje kompostane, gdje bi godišnje zbrinuli oko 3.000 tona biljnog otpada, a kompost koristili za održavanje parkova i cvijetnjaka – istakao je Bilbija.

On je dodao da su nabavljena dva elektrotricikla, koja će ubrzati i olakšati posao čistačima ulica, kao i multifunkcionalana mašina za košenje parkova i čišćenje snijega na trotoarima.

U “Gradskoj čistoći” danas je ozvaničen kraj akcije “Najljepše uređeno dvorište”, a nagradu i priznanje na najuređenije dvorište dobila je Savka Todorović iz Laminaca.

Srna, Moja Gradiška