Naslovna Info Gradiška NA LUBINSKOM KEJU U GRBAVCIMA ODRŽANA MANIFESTACIJA ”DANI PROLJEĆA ISPOD KOZARE”

NA LUBINSKOM KEJU U GRBAVCIMA ODRŽANA MANIFESTACIJA ”DANI PROLJEĆA ISPOD KOZARE”

Članovi Udruženja proizvođača ekološke i organske hrane Gradiška uz podršku opštine Gradiška organizovali su proteklog vikenda prvu manifestaciju ’’Dani proljeća ispod Kozare’’.

received_1124778514219836

Manifestacija, čiji je cilj promocija zdrave hrane i zdravog načina života te očuvanja čiste prirode,održana je na Lubinskom keju u Grbavcima. Brojnim posjetiocima su predstavljeni proizvodi članova Udruženja, rukotvorine starih zanatlija, radovi članica Udruženja žena iz Turjaka, predmeti ukrašeni dekupaž tehnikom, kao i med pčelara i prerađevina kozijeg mlijeka.

Predsjednik Udruženja proizvođača ekološke i organske hrane Gradiška, Goran Gagić, rekao je da je udruženje osnovano početkom 2016.godine s ciljem unapređenja poljoprivredne ekološke i organske proizvodnje, promocije sela, ruralnog razvoja i zapošljavanja ljudi na selu, kao i svih segmenata poljoprivrede koji se bave proizvodnjom zdrave hrane, voćarskih i povrtlarskih proizvoda, mliječnih proizvoda i ribe.

received_1124778460886508

Šef Odsjeka za poljoprivredu u Odjeljenju za privredu opštine Gradiška, Milutin Misimović, rekao je da bi ova manifestacija trebalo da postane tradicija, te da postoji potreba za postojanjem ovakvog udruženja koje okuplja dugogodišnje proizvođače ekološke hrane.

received_1124778524219835

U kulturno umjetničkom programu, nastupile su dvije izvorne grupe, praćene harmonikom. Zdrav način života promovisali su biciklisti Biciklističkog kluba Gradiška i planinari Planinarskog društva Patrija. Za sve učesnike i posjetioce pripremljen je ručak.

received_1124778600886494

Radio Gradiska