Naslovna Info Društvo Mozzart podržao udruženje iz Gradiške kroz akciju „Humanitarni tiket u podne“

Mozzart podržao udruženje iz Gradiške kroz akciju „Humanitarni tiket u podne“

GRADIŠKA – Udruženje roditelja djece s autizmom „Duga“ u Gradišci postoji samo pet godina, a za to vrijeme uspjeli su mnogo da učine za svoje članstvo.

Trenutno 35 djece redovno dolazi na tretmane, a podršku pružaju i njihovim roditeljima. U tradicionalnoj Mozzartovoj akciji, „Humanitarni tiket u podne“, košarkaš Cibone Toni Nakić je tipovao, a donacija je otišla ovom Udruženju.

– Svaka donacija nam znači, ma kolika bila, jer je to za nas znak da donatori prepoznaju da radimo dobro za naše društvo – kaže Saša Kasagić, predsjednik Udruženja “Duga”.

Članovi „Duge“ su mališani s autizmom, Daunovim sindromom, cerebralnom paralizom i rijetkim bolestima. S njima i njihovim porodicama trenutno rade defektolog, psiholog, dva logopeda i sportski trener. Za njih u udruženju organizuju radionice za djecu, inkluzivne radionice na koje idu njihovi braća i sestre, radionice za roditelje i sportske aktivnosti – i to u potpunosti besplatno!

Naime, „Duga“ se pobrinula za plaćanje stručnjaka, pa to ne ide na teret roditelja. Sve to, kažu, uspijevaju zahvaljući predanom radu i humanim donatorima. Za samo nekoliko godina postojanja postali su prepoznatljivi po humanoj misiji u svom gradu, ali i širom BiH.