Naslovna Info Mogerinijeva i Han: Usvajanje akciza važno dostignuće koje otvara put ka radnim...

Mogerinijeva i Han: Usvajanje akciza važno dostignuće koje otvara put ka radnim mjestima

SARAJEVO – Visoki predstavnik EU za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku Federika Mogerini i evropski komesar za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Han ocijenili su da je usvajanje izmjena i dopuna paketa zakona o akcizama u Predstavničkom domu parlamenta BiH važno dostignuće.

Iz Delegacije EU u BiH saopšteno je da će ova odluka dati novi podstrek reformama koje su potrebne kako bi se obezbijedila dugoročna finansijska stabilnost zemlje i omogućiti BiH da radi na izgradnji modernog auto-puta i putne infrastrukture, uz bitnu podršku međunarodnih partnera među kojima je i EU.

U saopštenju se dodaje da će to, zauzvrat, otvoriti put ka prijeko potrebnim investicijama i radnim mjestima, te će pružiti značajan podsticaj rastu.

Mogerinijeva i Han su istakli da su usvojene mjere neophodne za budući prosperitet građana i odali priznanje poslanicima oba doma Parlamentarne skupštine BiH, navodeći da su donijeli tešku kratkoročnu mjeru u interesu bolje budućnosti BiH i njenih građana.

Zvaničnici EU su poručili i da će Unija i međunarodne finansijske institucije pomno pratiti sprovođenje ovog zakona.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je rano jutros set zakona o akcizama kojim se za 0,15 feninga povećavaju akcize na bio-goriva i bio-tečnosti, te putarine.

Srna