Naslovna Info Gradiška Mladići htjeli da ukradu autobus u Gradišci

Mladići htjeli da ukradu autobus u Gradišci

Gradiška – Četvorica pijanih mladića uhapšeni su na autobuskoj stanici u Gradišci nakon što su pokušali ukrasti autobus u vlasništvu “Autoprevoza Gradiška”.

“Glas Srpske” saznaje da su mladići od ranije poznati gradiškoj policiji, a uhapšeni su u nedjelju oko četiri časa. U pljačku su krenuli oko tri časa i 30 minuta kada su preskočili ogradu “Autprevoza”, provalili zadnja vrata autobusa, nakon čega su ga i upalili i pokušali odvesti.

Na svu sreću, ovaj nesvakidašnji pokušaj krađe je uočio otpravnik Mirko Milivojac koji je odmah dotrčao i pokušao da spriječi vandale da odvezu autobus. Mladići ipak nisu željeli da odustanu od svog paklenog plana, pa su postali veoma agresivni kada su shvatili da ne mogu da otjeraju Milivojca koji je na sve načine pokušao da ih urazumi.

Osim niza prijetnji upućenih Milivojcu ovaj nesrećni čovjek je “za dlaku” mogao da dobije batine. Kada su razjareni mladići pokušali sa njim fizički da se obračunaju Milivojac je brže-bolje pobjegao i uspio da pozove policiju. Prema njegovim riječima samo sreća je doprinijela tome da mladići ne ukradu autobus i naprave neku tragediju, jer su bili vidno pijani.

– Pokušao sam da ih odgovorim od te loše namjere, ali ne samo da nisu željeli da me poslušaju, već su prijetili da će me istući. Znao sam da su mi šanse protiv njih četvorice, gotovo nikakve, i jedino što sam u tom trenutku mogao da učinim jeste da pokušam pobjeći – rekao je Milivojac.

Direktor “Autoprevoza Gradiška” Milan Đukanović je dodao da bi mladići možda i uspjeli da ukradu autobus da procedura paljenja traje kraće.

– Upalili su vozilo pritiskom na taster, ali sva sreća je da nisu mogli odmah da krenu. Tada bi i šteta zasigurno bila mnogo veća, jer bi u tom slučaju morali da provale rampu, a kasnije ko zna šta bi bilo i gdje bi završili – rekao je direktor “Autoprevoza Gradiška” Milan Đukanović koji je dodao da autobus vrijedi 50.000 maraka.

Đukanović pretpostavlja da su pijani mladići vjerovatno željeli da se autobusom provozaju po gradu ne shvatajući u koliku su opasnost mogli da dovedu sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Gradiška policija koja je nakon prijave odmah izašla na teren, brzo je pronašla počinioce ovog krivičnog djela, a prilikom uviđaja su pronađeni otisci, te telefon jednog od mladića. U policiji juče nisu željeli da govore o ovom nemilom događaju.

Na meti nasilnika

Milan Đukanović je naveo da pokušaj krađe autobusa nije jedinstven slučaj, jer je “Autoprevoz” veoma često na meti nasilnika koji lupaju ogradu, prozore i čupaju stolice.

– Svaki vikend imamo neku štetu na imovini, jer pijani mladići kad krenu kući iz diskoteke lupaju nam izloge, čupaju stolice i slično. Želim samo da apelujem na policiju da u to doba povedu malo veće kontrole – naglasio je Đukanović.

Glas Srpske