Naslovna Kultura Knjige Mladi zavičajni pjesnici došli u Gradišku zajedno s proljećem

Mladi zavičajni pjesnici došli u Gradišku zajedno s proljećem

GRADIŠKA – Branka Blagojević i Srđan Pucar predstavili su se večeras u Narodnoj biblioteci Gradiška u okviru večeri poezije posvećene mladim zavičajim piscima. U prepunoj čitaonici mladi pjesnici zaokupili su pažnju gradiških gimnazijalaca i podstakli ih na knjigu, čitanje i pisanje.

Srđan Pucar, autor odlično prihvaćene zbirke poezije „Kaldrmom misli“ rekao je da ga je veče u Gradišci osvježilo, jer godinama nije nastupao pred publikom.

– Mladima smo  poslali poruku da je poezija ljubav. Danas u vrijeme društvenih mreža i raznovrsnih ponuda sa  interneta  teško se izdvojiti, jer nam je sve postalo dostupno. Došlo je do krize autentičnosti i originalnosti. Posljednjih nekoliko mjeseci pripremam svoj prvi roman. Tema je istorijska, govorimo selu iz koga potiče moja porodica – kazao je Pucar.

Nakon  briljantne prve zbirke poezije „Osjenčena tišina“ Branka Blagojević napravila je iskorak dalje. U završnici je njena druga knjiga poezije „Treptaj“. Jedna recenzija je već završena, knjiga će svjetlo dana ugledati tokom ove godine.

– Mi gradiški pjesnici imamo sreću da je naša biblioteka pravo utočište i za čitaoce i za pisce. Veliki vjetar u jedra mladih pjesnika daje nam profesorica Milena Grbić, koja vodi Zavičajno odjeljenje Narodne biblioteke. Meni je mnogo pomogla, vjerujem da će animirati  još podosta stvaralaca – rekla je Blagojevićeva.

Milena Grbić kaže da je večeras srednjoškolcima željela da približi i poeziju i pjesnike.

– Proljeće smo započeli poezijom, tako ćemo i nastaviti. Našim čitaocima i ljubiteljima književnosti najavljujemo veoma dinamično i nadahnuto proljeće, ali i ljeto i jesen – rekla je profesorica Grbić.

Publici se večeras predstavila i mlada pjesnikinja Nikolina Keserović, mlada i već nagrađivana pjesnikinja iz Mašića kod Nove Topole.

Autor: B. Grgić / MojaSrpska.info