Naslovna Info Gradiška MJEŠTANI ROGOLJA ČUVAJU SIJALICE I BANDERE OD OPŠTINARA (FOTO)

MJEŠTANI ROGOLJA ČUVAJU SIJALICE I BANDERE OD OPŠTINARA (FOTO)

GRADIŠKA – Grupa meštana Rogolja dežura ispod tri reflektora u centru sela verujući da će time sprečiti opštinare da ih ugase zato što su navodno ilegalno postavljeni.

gradiska02 rogoljcani cuvaru rasvetuOni tvrde da su, tokom rekonstrukcije niskonaponske mreže iskoristili priliku da osvetle deo sela. Kažu da je to bilo neophodno zbog učenika, autobuskog stajališta, škole, obližnjeg spomenika poginulim borcima i veoma frekventne raskrsnice.

Miloš Hvraćanin, član Saveta MZ Rogolji naglašava da je grupa građana insistirala na rasveti te su „iskoristili priliku u okviru široke akcije na rekonstrukciji seoske niskonaponske mreže da istovremeno obezbede i tri sejalice na betonskim banderama“.

-To je nama neophodno. Godinama ukazujemo na takvu potrebu ali do sada niko im nije pomogao – rekao je Hrvaćanin našoj redakciji. On i njegove komšije navode da su „šokirani protivljenjem lokalne vlasti“.

-Iritirani smo primedbama iz Opštine koja se zabrinula za građevinsku dozvolu i drugu dokumentaciju u slučaju ove tri bandere i tri sejalice – pitaju Dragan, Milorad i Slavko Vasiljević.

Ova grupa je odlučna da po svaku cenu spreči gašenje rasvete ili demontažu instalacija tvrdeći da je potrošnja struje o njihovom a ne opštinskom trošku.

U gradiškoj „Elektrodistribuciji“ navode da su oni u sklopu rekonstrukcije niskonaponske mreže a na zahtev meštana postavili tri sejalice u centru sela“.

-Sve je urađeno o trošku našeg preduzeća i meštana. Neshvatljivo je da lokalna vlast osporava ovaj posao, pogotovo što ništa nije na štetu budžeta – pojasnio je našoj redakciji Zoran Adžić, direktor RJ „Elektrodistribucija“ u Gradiški.

U Opštini Gradiška su isključivi tvrdeći da su betonske bandere, na mestu gde su pre bile drvene, zajedno sa rasvetom postavljeni ilegalno, bez konsultacija sa lokalnom administracijom.

-To su poslovi iz nadležnosti Opštine. Ovde, kao u još nekim selima gde je urađeno isto, nije ispoštovana zakonska procedura. Reč je o oblasti kojom upravlja lokalna zajednica a ne selo ili električari– pojasnio je Slobodan Vidović, načelnik opštinskog Odelenja za urbanizam koji nije mogao konkretno reći šta će preduzeti po ovom pitanju.

BAKA MARA ČUVA RASVJETU

gradiska04 mara vasiljevicMeđu grupom koja se bori za rasvetu je i Mara Vasiljević iz Rogolja.

Ona kaže da će ostaviti sve druge poslove da bi „zbog dece koja s pre u mraku i strahu čekala autobus usprotiviti se svakome ko pokuša demontirazi rasvetu“.