Naslovna Info Gradiška MJERE GRADSKOG ŠTABA: Dozvoljen rad trgovinskih i ugostiteljskih objekata do 22 časa

MJERE GRADSKOG ŠTABA: Dozvoljen rad trgovinskih i ugostiteljskih objekata do 22 časa

GRADIŠKA – Gradski štab za vanredne situacije grada Gradiška na današnjoj sjednici donio je izmjene Naredbe o regulisanju rada trgovinskih, ugostiteljskih, zanatskih, uslužnih i drugih objekata i službi na teritoriji grada Gradiška.

Naredbom se do 25. maja zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 50 osoba na javnom mjestu, rad bazenima, velnes i spa centrima, posebno u sklopu ugostiteljskih objekata za smještaj, takmičarske aktivnosti sprotskih organizacija i sportista, rad svadbenim salonima i svi skupovi privatnog karaktera na kojima se okuplja više od 50 osoba.

Naredbom se do 1. juna svakim danom ograničava rad do 22 časa ugostiteljskim objektima za ishranu i piće, radnim danima i subotom trgovinama na veliko do 22 časa, nedjeljom do 14 časova, trgovinama na malo prehrambenom i neprehrambenom robom takođe , dragstorima se ograničava rad svakim danom do 22 časa i subjektima koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježeg tijesta i kolača.

Naredbom se do 1. juna fitnes centrima ograničava rad svakim danom do 22 časa, subjektima uslužnih i zanatskih djelatnosti i poljoprivrednim apotekama svakim danom i subotom do 22 časa, nedjeljom do 14 časova, apotekama bez promjene radnog vremena.

Benzinskim pumpama i plinskim pumpnim stanicama ograničava se rad do 22 časa svakim danom za dio pumpe i stanice u kojem je smješten prodajni i ugostiteljski objekat, a bez vremenskog ograničenja rada kada je u pitanju prodaja goriva, drugih naftnih derivata i plina.

Priređivačima igara na sreću svakim radnim danom ograničava se rad do 22 časa, a nedjeljom do 14 časova.

Dječijim igraonicama ograničava se rad svakim danom do 22 časa, kao i aktivnosti sportskih organizacija i sportista koje obuhvataju trenažni proces.

Tržnicama na veliko i malo ograničava se rad od 7 do 17 časova, a stočnim pijaca od 6 do 13 časova.

Svi subjekti dužni su organizovati rad uz obavezno preduzimanje mjera propisanih po uputstvima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.