Naslovna Info Ministri u Vladi Republike Srpske u posjeti opštini Srbac (VIDEO)

Ministri u Vladi Republike Srpske u posjeti opštini Srbac (VIDEO)

GRADIŠKA – Pedesetak povrtlara iz srbačkog sela Kukulje, danas su ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Borisu Pašaliću i Zori Vidović, ministrici finansija Republike Srpske prezentovali svoje planove, vezano za izgradnju distributivnog centra za preradu, pakovanje i čuvanje povrća.

Prije sastanka sa poljoproprivrednicima ministri su posjetili preduzeća ‘Perutnina Ptuj S’ u Poveliču kod Srpca, poljoprivrednika Dragišu Kneževića iz Ilićana i povrtlare u Kukuljama.

Zajedno sa načelnikom opštine Srbac Mlađanom Dragosavljevićem u Kukuljama su razgovarali o unapređenju, povrtlarske proizvodnje.

Dočekalo ih je pedesetak povrtalara iz ovoga sela. Razgovaralo se o unapređenju povrtlarske proizvodnje. Radojica Vidović, ugledni povrtlar iz Kukulja, i aktivni učesnik u lokalnoj vlasti došao je do sjajne ideje, podizanja distributivnog centra za povrće.

Značilo bi to mnogo ne samo sa srbačke, već i laktaške i gradške povrtlare. Kukuljski poljoprivrednici pomenuli su i potrebu rekonstrukcije lokalnog puta od Kukulja do Dušanova,koji povezuje opštinu Srbac sa područjem grada Gradiška.

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović svoju posjetu Srpcu bazirala je na činjenicu da je Vlada izradila garantni program za pomoć privrednicima u obezbjeđivanju sredstava za likvidnost i nabavku novih tehnologija. Ovo je posebno značajno za sitne privrednike i poljoprivrednike koji će moći da dođu do sredstava, a koja su im do sada bila nedostižna u bankama.

Video:

Pratite naš youtube kanal Moja Gradiška TV!