Naslovna Info Gradiška MINISTAR MALEŠEVIĆ: PODRŠKA ZA MEĐUNARODNO DRUŽENJE DJECE SA POSEBNIM POTREBAMA – POZOVITE...

MINISTAR MALEŠEVIĆ: PODRŠKA ZA MEĐUNARODNO DRUŽENJE DJECE SA POSEBNIM POTREBAMA – POZOVITE 1416

GRADIŠKA – Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević podržao je danas u razgovoru sa predstavnicima organizatora Prvo međunarodno druženja djece sa posebnim potrebama “Svi smo mi dio vas”, koje će u Donjim Podgradcima kod Gradiške okupiti 1.700 djece iz ove kategorije.

O Prvom međunarodnom druženju djece sa posebnim potrebama, koje će biti održano 26. i 27. maja, Malešević je u Gradišci razgovarao sa direktorom Kulturnog centra Željkom Blagojevićem, direktorima osnovnih škola i predsjednikom Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Dragoslavom Šinikom.

Pozivom na humanitarni broj 1416 Malešević i Blagojević su na konferenciji za novinare simbolično podržali projekat “Svi smo mi dio vas”.

Navodeći da je sa direktorima škola razgovarao o tome na koji način će oni podržati manifestaciju, Malešević je pohvalio Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Gradiška na odlučnosti da prvi organizuju međunarodno druženje djece sa posebnim potrebama.

Predsjednik ovog udruženja Dragoslav Šinik rekao je da je potvrđeno da u Gradišku sa područja zemalja bivše Jugoslavije, 26. i 27. maja dolazi 1.700 djece sa posebnim potrebama.

Šinik je naglasio da će za oko 650 djece u pratnji roditelja biti organizovano prenoćište i dodao da je do danas potvrđeno 350 smještajnih jedinica, te da je kod građana probuđena svijest i da se javljaju kako bi pomogli i ponudili smještaj.

Direktor Kulturnog centra Željko Blagojević rekao je da ova ustanova podržava projekat “Svi smo mi dio vas” i dodao da je na današnjem sastanku ministra upoznao o projektima koje je realizovao Kulturni centar.

Srna, foto: Moja Gradiška