Naslovna Info Ministar Dane Malešević u posjeti Srpcu: Stigla nova donacija za osnovnu školu

Ministar Dane Malešević u posjeti Srpcu: Stigla nova donacija za osnovnu školu

SRBAC – Ministar prosvjete i kulture Dane Malešević posjetio je danas osnovnu školu u Srpcu kako bi se uvjerio u kvalitet izvršenih radova na asfaltiranju prilaza ovoj školi i opremanju školskih kabineta novim namještajem. Ovu ustanovu su obišli i načelnik opštine Mlađan Dragosavljević, načelnik Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Marko Miholjčić i potpredsjednik Skupštine opštine Miloš Budić.

Direktor škole Slavko Dragosavljević podsjetio je da je asfaltiranje školskog prilaza izvršeno početkom decembra što je bilo prvi put od 1977. godine da je izvršena rekonstrukcija ovog dijela školskog prostora.

On se zahvalio ministru na ovoj pomoći, kao i na donaciji za nabavku novog namještaja kako bi se nastava u ovoj školi kvalitetnije odvijala.

„Nedavno smo dobili 6 hiljada KM iz resornog ministarstva kako bismo opremili jednu učionicu novim namještajem, a nabavili smo i četiri nove školske table, te sanirali kompletnu zbornicu i još dvije kancelarije. Dobili smo obećanje ministra da će nam pomoći i u nabavci nove stolarije za područnu školu u Poveliču, a nadamo se još nekim radovima na adaptaciji centralne škole u Srpcu“, rekao je Dragosavljević.

On podsjeća da je nedavno izvršena i zamjena stolarije u područnoj školi u Nožičkom donacijom iz kabineta predsjednika Republike Srpske u iznosu od 20 hiljada KM.

Ministar Dane Malešević obišao je sve kabinete koji su opremljeni novim namještajem a zatim je održan zajednički sastanak u zbornici sa nastavnim osobljem centralne i područnih škola OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” Srbac.

U svom izlaganju, Malešević je najavio još neke investicije u srbačku školu, među kojima se izdvaja nastavak uređenja školskog dvorišta.

„Nadamo se da ćemo uspjeti obezbijediti sredstva kako bismo asfaltirali parking u krugu škole. Neophodno je u kontinuitetu raditi i na nabavci nove računarske opreme koja je dotrajala i ne prati razvoj nove tehnologije a nadamo se da ćemo pored škole u Poveliču uspjeti izvršiti i zamjenu stolarije u područnoj školi u Kukuljama jer je postojeća stolarija u lošem stanju“, rekao je Malešević.

On je pohvalio angažman direktora Slavka Dragosavljevića na obnavljanju školske infrastrukture, a naročito njegovu uspješnu saradnju sa resornim ministarstvom i lokalnom upravom.

Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević rekao je da su radovi na rekonstrukciji i sanaciji školskih objekata upravo rezultat kvalitetnog odnosa lokalnih i republičkih vlasti i novog rukovodstva škole.

„Za svaku pohvalu je energija i entuzijazam koji je uložen u ovoj školi i uvjerili smo se da ne nedostaje novih ideja kako bi se učenicima obezbijedili kvalitetniji uslovi školovanja. Nove ideje donijele su konkretne rezultate i danas smo se uvjerili da je ova škola u proteklom periodu zaista obučena u novo ruho“, rekao je načelnik Dragosavljević.

srbac-rs.com