Naslovna Sport Fudbal Minimalan poraz u Banja Luci

Minimalan poraz u Banja Luci

GRADIŠKA – U Banja Luci je u subotu odigrana utakmica 22. kola I lige Republike Borac (Banja Luka) – FK Kozara (Gradiška) u kojoj je domaćin slavio sa minimalnih 1-0.

Prve minute prolaze u inicijativi domaćih, dok se fudbaleri Kozare orijentišu na kontranapade. Prijete Kajkut i Bajić nakon slobodnog udarca i kornera, a ozbiljnu šansu propušta Jakupović koji iz neposredne blizine loptu prebacuje preko Modićevog gola. Na drugoj strani pokušava Novaković, ali je njegov šut izblokiran. U 35. minuti odličnu akciju započinje Aničić, lopta dolazi do Kajkuta koji kraj nemoćnog Modića šaljke loptu u mrežu Kozare za vođstvo Borca od 1-0. Pokušava Kozara da uzvrati, odlično prodire sa desne strane Gavrić, ali loptu kroz peterac samo pogledom ispraćaju Glišić i Novaković. Pokušava i Glišić, ali Topolović brani i rezultat se ne mijenja.

 Drugo poluvrijeme počinje u nešto mirnijem ritmu, Kozara pokušava da uzvrati i dođe do izjednačenja. U 52. minuti šansu propušta Novaković, a samo par minuta kaasnije pokušava i Kukić ali bez uspjeha. Aničić pokušava iz slobodnog udarca u 61. minuti, a par minuta kasnije najviši u skoku je Bajić, ali je neprecizan. U 79. minuti Bunić bježi odbrani Borca, odlično šutira, lopta je već savladala Topolovića, ali pogađa stativu i rezultat se ne mijenja. Minut prije kraja zbog dva žuta kartona isključen je Stjepanović i Borac zasluženo dolazi do minimalne pobjede.

 Kozara prvenstvo nastavlja u Ligi za prvaka zajedno sa prvih šest ekipa, a tačan raspored će se znati nakon žrijebanja koje će biti obavljeno u utorak 16. 4. 2019. godine.

Borac (Banja Luka): Topolović K., Bajić D., Jakupović D. (od 25. min. Aničić I.), Kajkut S. )od 72. min. Popović A.), Danilović V., Ćosić Đ., Dujaković S., Burazor B., Mojović N. (od 84. min. Zarić D.), Janičić N., Ziljkić A., trener Vojvodić D., nisu igrali: Trkulja N., Šikanjić M., Dujaković S., Runić N.,

FK Kozara (Gradiška): Modić S., Petrović O., Raspudić B., Maksimović S.( od 65. min. Stjepanović N.), Lolić D., Kukić M. (od 76. min. Šakić M.),  Glišić D., Gavrić N., Novaković M. (od 53. min. Bunić N.), Kondić A., Kukavica A., trener Janković I., nisu igrali: Dončić D., Popović N., Ostojić B., Petković V.,