Naslovna Sport Košarka Minibasketaši Lidera na turniru u Bolonji

Minibasketaši Lidera na turniru u Bolonji

GRADIŠKA – Najmlađi minibasketaši KK “Lider” iz Gradiške (godište 2008/2009.) bili su učesnici tradicionalnog međunarodnog turnira pod nazivom „Un canestro per Bologna“  u Italiji.

U gradiću nadomak Bolonje, proveli su tri dana za pamćenje. Sedam ekipa iz svih regija Italije, sjajna košarka, još sjajnija druženja zasigurno su ostavili veliki trag kod naših najmlađih.

-Na put smo krenuli sa najmlađom selekcijom koja je igrala tamo, a od 10 naših košarkaša bilo je šest djevojčica. Svi su pokazali sjajnu igru, borbu i zalaganje. Za neke ovo su bile prve utakmice i prva putovanja – istakla je trener KK “Lider” Ognjenka Jovičić.

Za napomenuti je, kako kaže Jovičićeva, da iako se ovaj put nisu vratili sa medaljama, pokazali su da su na sjajnom putu da ih u budućnosti ne ostavljaju nikom.

-Mi smo ponosni na njih, na ono ko su, šta su i kako nas predstavljaju. Pohvale na račun njihove igre, njihovog zajedništva, njihovog ponašanja na terenu a i van njega, njihovog vaspitanja „pljuštale“ su sa svih strana. Srce da bude puno roditeljima, trenerima a i svim sugrađanima – naglasila je Jovičićeva.

Kako su se tamo proveli naši najmlađi, možete pogledati u bogatoj fotogaleriji. 

kk-lider.com