Naslovna Info Gradiška Miloš Brkić, načelnik PU Gradiška: Broj narušavanja javnog reda i mira smanjen...

Miloš Brkić, načelnik PU Gradiška: Broj narušavanja javnog reda i mira smanjen za 60 odsto

GRADIŠKA – Na području koje pokriva Policijska uprava Gradiška u januaru je smanjen broj krivičnih djela za 22,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine, rekao je načelnik ove uprave Miloš Brkić.

Brkić je rekao na konferenciji za novinare da je broj narušavanja javnog reda i mira smanjen za 60,71 odsto, a saobraćajnih nezgoda za osam odsto u odnosu na isti period prošle godine.

On je naveo da u januaru nisu evidentirana krivična djela veće društvene opsanosti, kao ni jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, dok u saobraćajnih nezgodama nije bilo smrtnih ishoda.

-Zbog svega toga stanje bezbjednosti u januaru se može ocijeniti zadovoljavajućim – rekao je Brkić.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Gradiška Željko Puzić rekao je da je u januaru evidentirano 31 krivično djelo, dok je nadležnim tužilaštvima podneseno 28 izvještaja protiv 29 lica.

-Od ukupnog broja krivičnih djela, 27 je iz oblasti opšteg kriminaliteta, po jedno iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i protiv bezbjednosti saobraćaja, te dva djela iz oblasti privrednog kriminaliteta – rekao je Puzić i dodao da je ukupna rasvjetljenost 81,48 odsto.

Načelnik Odjeljenja policije Policijske uprave Grdiška Dejan Trifković rekao je da je u januaru evidentirano 11 narušavanja javnog reda i mira, dok je nadležnim sudovima podnoseno osam zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdata su tri prekršajna naloga.

-Evidentirana su 854 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, što je za 80,93 odsto više u odnosu na januar prošle godine – rekao je Trifković.

On je naveo da je u januaru iz saobraćaja isključeno 65 vozača, od toga 37 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola, a 22 zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava.

U januaru je evidentirano 46 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede, a 21 lake.