Naslovna Info Gradiška Milena Vrhovac: Žene se uspješno nose sa izazovima poslovnog svijeta

Milena Vrhovac: Žene se uspješno nose sa izazovima poslovnog svijeta

“Žensko preduzetništvo je dio jedne prelijepe priče u kojoj svi dobijaju”, poručila je Milena Vrhovac, direktorica i suvlasnica preduzeća “Bor” iz Gradiške i vlasnica preduzeća “Stolice Bor.”

Kako kaže, postoje mnogi pozitivni primjeri i sjajna iskustva iza kojih stoje upravo uspješne žene. 

Vrhovčeva, koja je i član Savjeta za žensko preduzetništvo u Područnoj privrednoj komori Banjaluka i član Upravog odbora Privredne komore RS, kazala je da promovisanjem preduzetništva uopšte ohrabrujemo postojeće i buduće preduzetnice za nove preduzetničke projekte.

„To nam potvrđuje činjenicu da današnja žena može da drži korak s vremenom i da se uspješno nosi s današnjim izazovima koji su ispred nje, kao i da kroz interakciju s drugima snažno doprinosi razvoju svog preduzetništva, kao i razvoju društva u cjelini“, istakla je za Mondo Vrhovčeva koja je i dobitnica brojnih priznanja i nagrada.

Draž privatnog preduzetništva, dodaje Vrhovčeva, jeste to što možete raspolagati svojim radnim vremenom, te na taj način i privatni život lakše uklopiti u svoje obaveze.

„To radno vrijeme traje duže nego obično, ali ga možete kvalitetno organizovati da odradite i jedno i drugo“, pojasnila je ova dama koja hrabro korača svijetom preduzetništva i bilježi pozitivne rezultate.
Kako navodi, polovinu stanovništva svake države čine žene, ali i polovinu nezaposlenog stanovništva takođe.
„Država zato mora imati instrumente kako bi podsticala razvoj ženskog preduzetništva i time otvarala radna mjesta i zapošljavala nezaposlene i spriječila odlazak ljudi“, naglasila je Vrhovčeva.

Kako dodaje, žene su bezbroj puta kroz istoriju dokazale da su na mnoge načine izgrađivale društvo i održavale porodicu.

„Žene su prepune kreativnih ideja i samo im treba pružiti malo jaču institucionalnu podršku i rezultati neće izostati. Usuditi se, to je cijena napretka. Osnaži ženu-osnaži društvo“, poručila je Vrhovčeva.