Naslovna Info Gradiška Milan Kukavica napravio najveću platu na početku godine

Milan Kukavica napravio najveću platu na početku godine

GRADIŠKA – Opisati u jednoj rečenici čime se sve bavi Milan Kukavica je – nemoguće! Milan je inženjer elektrotehnike, ali i strastveni ribolovac, ljubitelj prirode, lovac, član Gorske službe spasavanja, vozi „kvad“, vesla na Savi, pravi čamce, kugla, bavi se humanitarnim aktivnostima!

Milan Kukavica skrenuo je pažnju na sebe na samom početku 2022. godine. Tek što je precrtan prvi dan na kalendaru, a glave se još nisu ni razbistrile od veselja i nespavanja, Milan je napravio  specijalitet – platu za desetak ljudi. Platu rekorderku!

– Pladanj je od topole jagnjide, prelijepog drveta koje najbolje raste pored Save, u mojoj Gašnici. A kad na nju naredam ljutu i blagu kobasicu, masni i polumasni sir, šunku, slaninu, masline i razne đakonije, to je onda priča za sebe. Dimenzije su joj 140 centimatera u dužinu i 40 u širinu. Danas sam ugostio prijatelje iz Slovenije, mislim da su zadovoljni – priča Milan.

Na pitanje da li treba više vremena da se aranžira plata ili da se „smažu“ delicije, Milan kaže da je presudno kakvo je društvo.

– Zaljubljeni jedu manje, više se gledaju i smješkaju. Lovci, ribolovci i sportisti imaju bolji apetit. Velikim uspjehom smatram kad podloga ostane čista, a stomaci puni. Imam nekoliko kombinacija. Zavisi za koju generaciju spremam, da li se radi o ljepšem ili jačem polu, koji je dan u sedmici, doba dana, pa čak i kakvo nam je raspoloženje. Danas sam napravio najveću platu, mislim da sam rekorder, ne samo u mojoj prelijepoj Gašnici i Gradišci, već i u regionu. Ova plata ima i produžetke, ništa me ne može iznenaditi – kaže Milan Kukavica.

Ova priča ne bi bila začinjena kada ne bismo pomenuli Milanovu ljubav prema kuglanju. A kuglu je uzeo u ruke uz djevojku Maju, inače šampionku grada i cijele BiH. A kad se dva šampiona udruže, rezultati su vrhunski.

Autor: B. Grgić / MojaSrpska.info