Naslovna Info Gradiška MIHAJLIVIĆ: SRPSKO – SRPSKI SUKOB NIJE DOBAR NI ZA KOGA!

MIHAJLIVIĆ: SRPSKO – SRPSKI SUKOB NIJE DOBAR NI ZA KOGA!

Lični stav predsjednika OO Izvorne SDS Gradiška prim. dr Tihomira Mihajlovića

Miting i kontramiting, dve najpominjanije reči ovih dana u Republici Srpskoj, obavezuju javne i političke ličnosti koji se ne žele svrstati ni na jednu ni na kontra stranu, da razmišljaju svojom glavom i bez uvijanja reknu ono što im je na umu. Ja to nazivam – velikom glupošću.

To je praktično srpsko-srpski sukob, koji nije dobar ni za koga. Suština priče je nemoć opozicije ( u psihologiji su vika i dreka dokaz nemoći).

Kome trebaju demonstracije i neredi?

Da li neko zna šta se traži demonstracijama, ako zna da su opšti izbori bili pre godinu i po dana i da su lokalni izbori za pet meseci? Ne mogu da se ne otmem utisku da je neko izdirigovao proteste.

– Ko?

– Kome najviše odgovara nestabilnost Republike Srpske?

Naravno, zapadu, zbog takozvanog ruskog faktora i gospodinu Bakiru Izetbegoviću, odnosno bošnjačkoj komponenti u BiH. Nije otac Milorada Dodika autor „Islamske deklaracije“, već otac Bakira Izetbegovića.

Da vas podsetim da je „Islamska deklaracija“ samo u Kataru prodata u 100 hiljada primeraka, da je ideološki osnov islamske države „Islamska deklaracija“ Alije Izetbegovića, čija se suština svodi na postojanje tzv. umeta, odnosno više islamskih pokrajina pod vrhovnim zapovjedništvom kalifa, kao vrhovnog zapovjednika islamske države.

„Islamska deklaracija“ Alije Izetbegovića vidi Bosnu kao isključivu islamsku državu, gde su hrišćani građani drugog reda.

Koje dobro nam donose organizatori protesta?

Siguran sam da policija Republike Srpske može držati pod kontrolom naše pijane budale, ali nisam ubeđen da ne mogu proći islamisti koji bi vrlo rado digli u vazduh nekoliko stotina Srba. Čini mi se da je suština protesta puštanje srpske krvi samo radi fotelja. Uostalom, šta je novi kvalitet „novih“ ljudi koji se nude?

Da li je to Mladen Bosić koji je izgubio sve i jedne izbore u zadnjih 10 godina, da li je to ministar spoljnjih poslova BiH Igor Crnadak, koji ne poznaje ni jedan strani jezik, da li je to ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, koga je u ime srpskog naroda postavila bošnjačka elita, a ne srpska?

Odgovorne su obje strane

Pretpostavimo da se mitingom smeni vlast i da iz Gradiške bude postavljeno nekoliko ministara iz redova Saveza za promene. Na primer, da za ministra pravde bude postavljen Đorđo Krčmar, za ministra finansija Zoran Latinović, za ministra poljoprivrede Radislav Dončić, a za ministra porodice, omladine i sporta Saša Lazić – odmah će nam svima biti bolje. Šalu na stranu, nije nam do smijeha! Odgovorne su obje strane i pozicija i opozicija.

Pozicija bi za početak trebala pokazati dobru volju tako što bi uhapsila i procesuirala sve one ljude iz njenih redova koji su “pomogli“ da propadnu tri važne banke, „Pavlović banka“, „Bobar banka“ i „Banka Srpske“. Pri tome je nestalo nekoliko stotina miliona konvertibilnih maraka, tačno onoliko koliko nedostaje u budžetu Republike Srpske.

Onda ću zaista verovati da je Miloradu Dodiku stalo do Republike Srpske.

IzvornaSDS