Naslovna Info Gradiška Mićina i Dragičina ljubav najveći “plus” na pijačnom “minusu”

Mićina i Dragičina ljubav najveći “plus” na pijačnom “minusu”

GRADIŠKA – Kada Mićo i Dragica Tubin dođu na gradišku „zelenu pijacu“, pomute pamet mlađim parovima. Je,r Mićo važi za velikog kavaljera uprkos 86 godina na plećima. U jednoj ruci drži ceker za sir, kajmak, jaja i povrće, a drugom rukom drži svoju saputnicu Dragicu.

Uvijek je nasmijan i strpljiv i poštuje zahtjeve ljepše polovine.

– Iako  sam u devetoj deceniji života, živim kao da sam u medenom mjesecu. Ja i moja ljepša polovina se poštujemo i dopunjavamo, kao da smo se juče vjenčali. Ne priznajemo godine, priznajemo ljubav – kazao je Mićo koji je sve do ovih dana vozio  super očuvanog „Yuga 45“.

I Dragica je na istom kolosjeku. Priznaje da joj Mićina energija imponuje.

– Nas dvoje smo u poodmakloj dobi. Ali pogledajte danas na ulicama, nećete sresti parove ni upola mlađe od nas. Mladi ne znaju šta je ljubav i da je ljubav potrebnija što je čovjek starji – rekla je Dragica Tubin.

Mnogi posjetioci gradiške „zelene pijace“, trgovci i nakupci slažu se da su Mićo i Dragica uprkos decembarskom minusu najveći plus pijačnog četvrtka.

– Kupili su sir, kajmak i mlijeko i malo povrća i ruku pod ruku se zaputili kući. Mićo je vedrog duha, neprestano priča da je nenaspavan kao da je u medenom mjesecu, a  zbunjuje me što mu Dragica klimanjem glave odobrava sve tvrdnje – priča njihov prijatelj Zoran Knežević.

Mićini prijatelji tvrde da su ga vitalnim učinile tri stvari. Uvijek je volio žene, penziju je zaradio radeći lijep posao i po prirodi je veseljak. Mićo tvrdi da su prijatelji u pravu i uvjeren je da će u ljubavi sa Dragicom dočekati i jedanaestu deceniju života.

Autor: MojaSrpska.info / B. Grgić