Naslovna Info Gradiška MEMORIJALNI ŠAHOVSKI TURNIR “SVETO GUSKIĆ”: Siniša Adžić odnio pobjedu

MEMORIJALNI ŠAHOVSKI TURNIR “SVETO GUSKIĆ”: Siniša Adžić odnio pobjedu

ГРАДИШКА, 19. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Синиша Аџић из Градишке побједник је 29. Меморијалног шаховског турнира "Свето Гускић" који је данас одржан у Доњим Подградцима.

GRADIŠKA – Siniša Adžić iz Gradiške pobjednik je 29. Memorijalnog šahovskog turnira “Sveto Guskić” koji je danas održan u Donjim Podgradcima kao znak sjećanja na poginulog borca Vojske Republike Srpske koji je slobodno vrijeme koristio za druženje uz partiju šaha.

Na turniru su učestvovala 24 takmičara. Drugo mjesto osvojio je Ilija Subotić, a treće prošlogodišnji pobjednik Zlatko Sarajlić.

Adžić je rekao da je u pitanju njegov prvi nastup na ovom turniru i da je zadovoljan jer nije očekivao pobjedu s obzirom na to da učestvuju i bolje rangirani šahisti od njega.

ГРАДИШКА, 19. ФЕБРУАРА /СРНА/ – Синиша Аџић из Градишке побједник је 29. Меморијалног шаховског турнира “Свето Гускић” који је данас одржан у Доњим Подградцима.

Član Organizacionog odbora turnira Milan Ljepojević rekao je da je ovo najdugovječniji šahovski turnir u Republici Srpskoj i da je toliko opstao jer je posvećen poginulom borcu Vojske Republike Srpske, dobrom radniku, studentu i prijatelju svih koje je poznavao.

Ljepojević očekuje da će turnir nastaviti da živi, da će naredni 30. po redu biti proširen, kao i Organizacioni odbor sa mlađim ljudima koji će se potruditi da se tradicija nastavi.

Organizacioni odbor nagradio je najmlađeg učesnika Dragana Dragišića, najstarijeg Ljubomira Mikića, a zahvalnice je dobio i sudija turnira Dimitrije Grkić.

I ove godine Fondacija „Sveto Guskić“ je, na prijedlog Nastavničkog vijeća Osnovne škole „Mladen Stojanović“ Gornji Podgradci, nagradila sa po 100 KM dvojicu uspješnih učenika Stefana Savića i Predraga Tatića.

Memorijal „Sveto Guskić“ jedan je od rijetkih šahovskih turnira u Republici Srpskoj koji se 29 godina održava u kontinuitetu.

Sveto Guskić poginuo je 1994. u 33. godini.

Radio je kao inženjer šumarstva u Šumskom gazdinstvu „Gradiška“, a osim šaha, igrao je i fudbal u „Slobodi“ iz Donjih Podgradaca.

Izvor: SRNA, RTRS