Naslovna Info Gradiška Međunarodne regate u kajaku i kanuu na mirnim vodama: U nedjelju kajakaši...

Međunarodne regate u kajaku i kanuu na mirnim vodama: U nedjelju kajakaši na Savi

GRADIŠKA – Kajak kanu klub Sava će u nedjelju, 2. avgusta, biti domaćin Međunarodne regate u kajaku i kanuu na mirnim vodama. Biće to peta Regata koju organizuje Sava, a očekuje se dolazak oko 150 takmičara.

 „Kajak kanu klub Sava i ove godine organizuje Regatu pod generalnim nazivom „Memorijal Srđan Bakić“ u sjećanje na našeg člana koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći. U okviru Memorijala organizovali smo Međunarodnu regatu u kajaku i kanuu na mirnim vodama i drugo kolo Premijer lige BiH u istom sportu. Očekujemo desetak ekipa iz Slovenije, Crne Gore, Srbije i BiH dok iz Hrvatske niko neće doći jer im je u nedjelju Državno prvenstvo“, rekao je sekretar kluba Momo Brajić.

Ponovo će biti održana i Memorijalna trka Srđan Bakić ustanovljena prošle godine. To je trka u disciplini K-1 juniori na 500 m i jedina je trka sa novčanom nagradom u okviru Memorijala. U trci će sigurno učestvovati i domaći takmičari koji se mjesecima spremaju. Savu će predstavljati oko 40 takmičara u svim disciplinama i kategorijama.

„Vrijeme nas je poslužilo ove godine. Radili smo bez pauze i očekujemo dobre rezultate. Imamo dosta novih članova. Obnovili smo i opremu, jer smo zahvaljujući opštini Gradiška nabavili  K-2 čamac, ICF nas je nagradio K-1 čamcem zbog osvojenog drugog mjesta u Premijer ligi prošle godine, a sponzor nam je pomogao da kupimo K-4 čamac. Nadam se da će nam donijeti nove bodove i medalje“, rekao je trener Dejan Šmitran.

Otvaranje Regate predviđeno je za deset časova, a trke će trajati do 15 kada će uslijediti ceremonija dodjele medalja i zatvaranje regate.

 

Info+ kablovski kanal