Naslovna Info Gradiška Medicinari iz Gradiške pojačali vakcinaciju: Stalni punkt u Areni i mobilni timovi...

Medicinari iz Gradiške pojačali vakcinaciju: Stalni punkt u Areni i mobilni timovi na terenu

GRADIŠKA – Dom zdravlja Gradiška objavio je raspored vakcinacije za posljednju sedmicu u januaru.

Na punktu u Sportskoj dvorani Arena“, u ponedjeljak 24. januara je vakcinacija prvom dozom (vakcina Sinofarm) bez zakazivanja termina.

U utorak, dan kasnije je vakcinisanje buster dozom (Sinofarm) po pozovu odnosno vakcinisanje drugom dozom takođe Sinofarmom, na osnovu zakazanog termina.

 U srijedu 26. januara je vakcinisanje buster dozom “Sputnjik V”, za osobe koje će o tome biti obaviještene telefonom.

U četvrtak 27. januara je vakcinisanje po pozivu, buster dozom Fajzer. U petak 28. januara je vakcinisanje prvom dozom vakcinom Fajzer, bez zakazivanja termina. Punk za vakcinisanje u Areni radi od deset do 14 časova.

Takođe, od 24. do 28. januara, mobilni tim Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja vakcinisaće osobe, na njihovim kućnim adresama, koje nisu u mogućnosti da dođu na punk u gradu.

Tokom ove sedmice planirano je vakcinisanje buster dozom osoba smještenih u Domu za starije i nemoćne osobe „Rezidencija Bakić“ te za zaposlene u školama Vrbaška i Gornji Podgradci.

 Slađana Tepavaca, načelnik Higijensko-epidemiološke službe u Gradiški kaže da je situacija na ovom podru pogoršana te da dnevno, na osnovu brzih antigenskih i PSR testova u privatnim i javnim alboratorijama bilježe prosječno stotinu pozitivnih osoba na virus Korona.

Izvor: Srpska info