Naslovna Info Gradiška Med poslanika Maleševića stigao u Kinu

Med poslanika Maleševića stigao u Kinu

GRADIŠKA – Dane Malešević, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, veliki zaljubljenik u pčelarstvo i proizvodnju meda, pohvalio se u Gradiški da je njegov med dospio čak u Kinu.

Dobar glas uvijek se daleko čuje. Tako je moj prijatelj, poslovno putujući u Kinu, ponio med od mene kao miloštu, poklon svojim kineskim domaćinima. Fotografije koje mi je poslao jasno pokazuju da su se Kinezi dobro i ugodno zasladili. To za mene ima veliku važnost, osjećam se kao da sam dobio veliko i cijenjeno priznanje, nagradu na nekom međunarodnom sajmu – ispričao je Malešević za Srpskainfo.

Kaže da je u posljednje dvije godine stabilizovao proizvodnju meda, jer u vrijeme ministarske funkcije za to nije imao dovoljno vremena i da mu je veliki dio pčelinjih društava uginuo.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Očigledno je, na Maleševićevom primjeru, da pčele i visoka politika ne mogu zajedno.

Od kada je preselio u Narodnu skupštinu, u poslaničku klupu, njegovo pčelarstvo je napredovalo, a proizvodnja meda višestruko uvećana.

FOTO: MILAN PIULIPOVIĆ/RAS SRBIJA

– Imam stotinak košnica i med dobrog kvaliteta, bez obzira što ova sezona nije naročito pogodovala pčelarima. Moje pčele su pored državne granice i one sakupljaju med iz nekoliko država, BiH i Hrvatske, a dio mojih pčela leti na pašu i do Mađarske i Srbije. Zato se moj med, kao proizvod nekoliko zemalja, dopada Kinezima – zaključio je Malešević.

Izvor: Srpska info / Milan Pilipović