Naslovna Info Gradiška MANJI BROJ PRVAČIĆA: Upisana 352 učenika u osnovne škole u Gradiški

MANJI BROJ PRVAČIĆA: Upisana 352 učenika u osnovne škole u Gradiški

GRADIŠKA – U prvi razred osnovne škole na području Gradiške upisana su 352 učenika. Najviše upisanih prvaka (99) je u Osnovnoj školi „Danilo Borković“ u Gradiški, što je za dvoje više nego prošle godine.

Za nekoliko učenika manje nego prošle godine je upisanih prvaka (72) u gradskoj Osnovnoj školi “Vaso Čubrilović”. Porast broja upisanih učenika u prvi razred u poređenju s prethodnom školskom godinom je u OŠ “Petar Kočić“ Nova Topola, gdje je upisano 75 prvačića.

Nada Gustovarac, direktor Osnovne škole “Danilo Borković“ i predsjednica Aktiva direktora osnovnih škola sa područja Gradiške, kaže da je u većini škola primjetan manji broj upisanih prvaka. Ona navodi da je u većini škola s dugom tradicijom, koje su nekada školovale stotine učenika, broj upisanih prvaka veoma skroman.

U OŠ “Sveti Sava“ Dubrave upisano je 35 učenika, OŠ “Mladen Stojanović“ u Gornjim Podgradcima 34, dok je u OŠ“Kozarska djeca“ u Kruškiku upisano 25 učenika. U OŠ “Vuk Stefanović Karadžić” u Turjaku upisano je 12 prvaka.

Nada Gustovarac je takođe naglasila da je školska 2019/20. uspješno privedena kraju i dodala da su na području Gradiške ove školske godine deveti razred završila 382 učenika.