Naslovna Info Gradiška MALIŠANI SE DRUŽILI SA POLICIJOM (FOTO)

MALIŠANI SE DRUŽILI SA POLICIJOM (FOTO)

GRADIŠKA – Policijski službenici Stanice javne bezbjednosti Gradiška, organizovali su Dan otvorenih vrata gdje su djeci školskog i predškolskog uzrasta prezentovana materijalno-tehnička sredstva koje službe bezbjednosti koriste tokom obavljanja redovnih poslova i zadataka.

sup 2

Na način prihvatljiv njihovom uzrastu učenici su upoznati sa metodama rada organizacionih jedinica, a održana su i kratka predavanja koja se odnose na poštovanje saobraćajnih pravila i propisa.

image-45ecc5c1ee6d4176f6ba38c54cd597831481bb9435798f2e0efac5db13c93670-V
Takođe, u sklopu navedenih aktivnosti, u vrtiću „ Lepa Radić“ u Gradišci djeci predškolskog uzrasta održano je predavanje na temu „Pravila saobraćaja i bezbjednog učešća djece u saobraćaju“. Tokom edukativnih predavanja prikazan je i kratki film „Pažljivko“ sa ciljem podizanja svijesti i pažnje na opreznost u saobraćaju .

sup 3
Od početka školske godine u svim osnovnim školama na području Centra organizovana su edukativna predavanja na temu bezbjednog i pravilnog učešća pješaka (djece) u saobraćaju. Učenici su pod nadzorom policijskih službenika i radnika Auto-moto saveza RS na improvizovanom poligonu praktično pokazali svoja znanja i umijeća u upravljanju biciklom na kolovoznoj traci i prelazak preko kolovoza na pješačkom prelazu, kao i poznavanja saobraćajnih pravila i propisa koja se odnose na obavezno poštovanje horizontalne i vertikalne signalizacije.

sup 1
Policijski službenici sprovode niz preventivnih aktivnosti sa ciljem da se najmlađa populacija edukuje i upozna sa osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju kako bi se izbjegle neželjene posljedice, kao i približavanje rada policije i staranja povjerenja kroz rad policije i zajednici.

sup 4