Naslovna Info Republika Srpska-FBiH Majka tri poginula borca stabilno

Majka tri poginula borca stabilno

Banjaluka – Mileva Lazarević (77), majka tri poginula borca Vojske RS, koja se nalazi na liječenju u Univerzitetskoj bolnici – Klinički centar (UBKC) Banjaluka, dobila je terapiju i njeno stanje je stabilno.

Načelnik Klinike za kardiovaskularne bolesti UBKC-a  Tamara Preradović rekla je da su Milevi Lazarević urađene osnovne dijagnostičke pretrage te da joj je nakon toga uključena terapija.

Milevin sin Zoran Lazarević zahvalio je juče predsjedniku RS Miloradu Dodiku, koji je posjetio majku tri poginula borca u UBKC-u. On je dodao da je predsjednik RS i ranije pomogao njegovoj porodici.

– Živimo od majčine nacionalne penzije i od toga pomažemo bratićima i sestrićima jer niko od nas nije imao ništa od imovine. Najvažnije nam je da majka poživi – rekao je Lazarević i dodao da je ova porodica osim braće u ratu izgubila i zeta, da im je otac umro, a da se sestra ubila.
Dodik je rekao da je najvažnije da se majka Mileva sada osjeća bolje i to zahvaljujući brzoj intervenciji ekipe Helikopterskog servisa RS koja ju je prevezla iz Vlasenice u Banjaluku, ali i pažnji ljekara u UBKC-u.

– Pažnja i stručnost ljekara sigurno će doprinijeti da se majka bolje osjeća i da sve bude dobro – rekao je Dodik.

On je naglasio da se u opštoj galami, kada se sve dobro pokušava pokriti lošim stvarima, ne priča o pomoći koju oboljelima, socijalno ugroženima, porodicama poginulih, djeci i drugim građanima daje Kabinet predsjednika Srpske, ali da njemu kao predsjedniku u političke svrhe to i ne treba.

SRNA, Glas Srpske