Naslovna Info Gradiška Lužani – malo selo velikog srca: Prikupili pomoć za stanovnike Gline (VIDEO)

Lužani – malo selo velikog srca: Prikupili pomoć za stanovnike Gline (VIDEO)

GRADIŠKA – Dvadesetak mladih ljudi Lužana, najmanjeg gradiškog sela, pokazalo  je da ima veliko srce. Za samo pola dana prikupili su novac i napunili kombi najneophodnijim životnim potrepštinama, koje će u već sutra biti dostavljene stanovnicima Gline, mjesta u Hrvatskoj koje je nedavno pogodio katastrofalni zemljotres.

Dragiša Cvijić, aktivista u selu i odbornik u Gradskoj skupštini Gradiške, rekao je da je ponosan na svoje mještane, te da je srećan što živi u ovakvoj zajednici.

„Drago nam je i da smo 2021. godinu započeli jednom malom ali plemenitom akcijom. Volio bih da ova godina bude prelomna u ljudskom razmišljanju, da pomažemo jedni drugima. U nevolji treba biti uspravan, rekao je Cvijić.

Iz Lužana upućena i poruka ljubavi

Mladi mještani Lužana otišli su korak dalje i narodu Gline uputili i najtoplije riječi podrške uz srce i natpis svoga sela. Dragiša Cvijić vjeruje da će njihov primjer slijediti i ostala naselja, a to isto očekuje i od svojih kolega, odbornika.

„Apelujemo i na druge sredine da budu humani. Mi u Lužanima zaista osjećamo ljubav prema svima. Moram priznati da nas je motivisala Darija Plotan, predsjednica Aktiva žena Centralnog KUD „Lepa Radić“. Ova akcija se odvija pod okriljem Srpske pravoslavne crkve, predbožićni su dani i ako ništa drugo, hrišćanski je pružiti ruku svakome kome to treba, rekao je Cvijić.

U kombiju podrške našla se veća količina brašna, ulja, tjestenine, krompira, konzervirane hrane, dječijih novogodišnjih paketića i ostalih prehrambenih proizvoda, i druge robe.

Ovo nije jedina akcija u Gradišci. Istovremeno se i u gradu prikupljuju ćebad, dječije potrepštine, topli odjevni predmeti i hrana.

B. GRGIĆ

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.