Naslovna Info Lukač: Provjeravamo sve informacije u vezi sa vehabijama

Lukač: Provjeravamo sve informacije u vezi sa vehabijama

Banjaluka – Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da Ministarstvo ozbiljno shvata sve prijetnje koje upućuju organizacije radikalnog islama i da se provjeravaju sve informacije u realnom i virtuelnom svijetu.

“Spremni smo i preduzimamo sve mjere. Na svaku informaciju koju dobijemo od naših i partnerskih službi dižemo bezbjednost na mnogo veći nivo”, rekao je Lukač novinarima u Banjaluci.
On je naveo da Uprava za borbu protiv terorizma sarađuje sa svim partnerskim službama u BiH i okruženju.

Lukač je rekao da prijeteće poruke vehabija imaju namjeru da zbune i uplaše narod, odnosno stvore haotičnu atmosferu u kojoj se oni najbolje snalaze.

Tužilaštvo BiH može izvršiti ispitivanje i u Banjaluci

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da Tužilaštvo BiH, ukoliko ima potrebe da sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom razgovara o bilo kojem pitanju, to može uraditi i u Banjaluci.
“Predsjednik nije neko ko se krije, on je javna ličnost i uvijek dostupan svima. Smatram da se to može, ako bi bilo potrebe, uraditi na sasvim normalan način i u skladu sa zakonom”, rekao je Lukač novinarima u Banjaluci.

Na pitanje novinara da li će MUP asistirati u eventualnom privođenju predsjednika Srpske u Tužilaštvo BiH u slučaju da stigne nalog za to, s obzirom da je Dodik ranije rekao da se ne osjeća bezbjedno da ide u Sarajevo, Lukač je rekao da će MUP u svim situacijama raditi u skladu sa zakonom.

Glas Srpske