Naslovna Info Hronika ‘Ladom’ prekoračio brzinu, vozio pijan, ručno pisao registraciju

‘Ladom’ prekoračio brzinu, vozio pijan, ručno pisao registraciju

GRADIŠKA – Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Gradiška, su 22.07.2021. godine, oko 20,30 sati, u mjestu Dubrave, grad Gradiška, prilikom vršenja kontrole saobraćaja, radarskim sistemom registrovali prekoračenje brzine putničkog automobila marke ‘Lada’, kojim je upravljao NJ.P. iz Gradiške.

Izvršenom kontrolom, utvrđeno je da je NJ.P. upravljao neregistrovanim vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu, te da isti kod sebe nije imao vozačku dozvolu i nije vratio registarske oznake u zakonskom roku, a na osnovu izvršenih provjera u Registru novčanih kazni, utvrđeno je da ima dug u iznosu od 1.530 KM.

Daljom kontrolom policijski službenici su utvrdili da je jedna registarska oznaka ručno izrađena, kojom prilikom je lice NJ.P. počinilo krivično djelo ‘Falsifikovanje isprava’.

Policijski službenici su privremeno oduzeli putnički automobil, a protiv lica NJ.P. biće podnešen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužilaštvu i zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.