Naslovna Info Društvo Kurban-bajram proslaviti u zdravlju i miru

Kurban-bajram proslaviti u zdravlju i miru

BANjALUKA – Islamski vjernici danas obilježavaju jedan od najvećih muslimanskih praznika, Kurban-bajram koji predstavlja prinošenje žrtve, a tim povodom najviši zvaničnici Srpske i BiH poželjeli su vjernicima da Bajram provedu u miru, dobrom zdravlju, sreći i blagostanju.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je u čestitki islamskim vjernicima poželio da praznik dočekaju u krugu porodice i najbližih prijatelja, poštujući preporučene mjere zaštite u vezi sa pandemijom virusa korona, kako bi na najbolji način zaštitili sebe i svoje najmilije. 

– Neka radost ovog velikog praznika uđe u vaša srca i domove i uputi na činjenje dobrih djela – naglasio je Dodik u čestitki.  

Predsjednica RS Željka Cvijanović poželjela je da toplina prazničnih dana bude nadahnuće za bolji život i podstrek za međusobno poštovanje, zbližavanje i toleranciju.

– Vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH upućujem iskrene čestitke sa željom da ovaj veliki vjerski praznik provedete u miru, dobrom zdravlju, sreći i blagostanju, zajedno sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama – navedeno je u čestitki Cvijanovićeve.

Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović poželio je da praznik podstakne ljude da u duhu tolerancije i međusobnog uvažavanja grade bolje odnose u zajednici na dobrobit svih građana, dok je premijer Srpske Radovan Višković poželio vjernicima da radosne trenutke Kurban-bajrama podijele sa najbližima. U čestitki predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH Nebojše Radmanovića navodi se da je Kurban-bajram praznik milosrđa, solidarnosti i darovanja.

– Vjerujem da će i ovo praznovanje ponukati sve ljude u BiH da pokažu više tolerancije, razumijevanja i brige za druge, slabije i sve one kojima je pomoć potrebna, posebno danas, u vrijeme globalne pandemije – rekao je  Radmanović.
Čestitke povodom Kurban-bajrama uputili su i predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH Nikola Špirić, predsjedavajući BiH Savjeta ministara Zoran Tegeltija, direktor Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić te mnogi drugi.