Naslovna Info Gradiška KULTURNI CENTAR GRADIŠKA: PROGRAMSKA PONUDA IZ GODINE U GODINU SVE KVALITETNIJA

KULTURNI CENTAR GRADIŠKA: PROGRAMSKA PONUDA IZ GODINE U GODINU SVE KVALITETNIJA

GRADIŠKA – Kulturni centar Gradiška je mjesto koje okuplja ljubitelje pozorišta, filma, muzike, knjige i slikarske umjetnosti.

Ovaj hram kulture iz godine u godinu podiže nivo ponude programa koji je sve bogatiji i raznovrsniji, dok je interesovanje ljubitelja kulture i umjetnosti sve izraženije.

Direktor Kulturog centra Gradiška Željko Blagojević istakao je da u godinu na izmaku obilježio bogat  i raznovrstan programski sadržaj, dok je uspostavljanje saradnje sa Hrvatskim narodnim kazalištem iz Varaždina, kao i Zavodom za kulturu iz Maribora.

zeljko blagojevic 1

– Naš cilj za narednu godinu je stvaranje boljih uslova za kvalitetniji rad ove Kulturne ustanove i još bogatiji i raznovrsniji programski sadržaj. Planiramo nastavak saradnje sa relevantnim instituciama iz Srbije, kao što su Zvezdara teatar i Atelje 212 – rekao je Blagojević.

Blagojević je dodao da ukoliko finasijski uslovi dozvole u 2016. godinu planirana je nabavka 3D projektora, distribucija i kupovina filmova i ponuda domaćeg programa regionu, gdje je aplicirano sa projektom i prema Ministarstvu civilnih poslova BiH.

Kulutrni centar Gradiška je jedna od rijetkih ustanova u Srpskoj koja je instalirala fotonaponski paneli za proizvodnju električne energije. Korištenjem solarne enrgije snage pet kilovata, ustanova će na taj način, na godišnjem nivou uštedjeti 1.000 KM.

Pogledajte emisiju Art mašina – Tema: Decentralizacija kulture u Srpskoj.