Naslovna Info Gradiška Kulminirao sukob između dva SDS-a u Gradiški: Izvornjaci udaraju po bivšim kolegama

Kulminirao sukob između dva SDS-a u Gradiški: Izvornjaci udaraju po bivšim kolegama

GRADIŠKA – Izvorni SDS optužio je čelnike gradiške opštine i svoje bivše kolege iz SDS-a za bezakonje i zloupotrebu službenog položaja.

Nisu pošteđene ni koalicioni partneri vladajuće partije gradiške opštine, posebno PDP, “Napredna Srpska” i Socijalistička partija. Osim načelnika  Zorana Latinovića (SDS) i Radislava Dončića (PDP) koji je nedavnom presudom ovlašten da zastupa SO do konačnog rešenja uključujući i sazivanje sednice, Izvorni SDS svakodnevno iznosi brojne optužbe na račun SDS-a. Na udaru su Đorđe Krčmar, Saša Lazić, Ljubiša Igumanović, Nebojša Dmitrović, Mara Drinić, Milkica Đunić i drugi. U fokusu ISDS-a takođe su socijalisti Darko Desančić i Saša Obradović, poslanik NS-a Goran Đorđić, odbornik stranke “Radom za boljitak” Branislav Mrakić, PDP-ovac Ljubimko Čakalj i drugi članovi stranaka koje podržavaju načelnika Latinovića u uzavrelom političkom loncu gradiške opštine.

-Teret odgovornosti za nečuvenu blokadu parlamentarnog života u Gradiški, nesumnjivo je na načelniku Zoranu Latinoviću koji svakodnevno zloupotrebljava službeni položaj i ovlaštenja. Nejasno je zašto insistira na daljnjem pogorašanju političke situacije – pitaju iz Izvornog SDS-a čiji predsednik Tihomir Mihajlović ima velike šanse za načelničku kandidaturu svoje partije. Sve glasnije se u političkim kuloarima grada na Savi govori da je Mihajlovićev krajnji cilj pobeda na izborima i preuzimanje funkcije opštinskog načelnika od bivšeg stranačkog kolege Zorana Latinovića. Njemu, kao i predsedniku OO SDS-a Đorđu Krčmaru, u ISDS-u  zameraju ustupanje rukovodećih pozicija manjim partijama (PDP, NS, SP)  koje su nakon pobede na lokalnim izvorima, pre četiri godine, pripale SDS-u.

-Latinović je smenio kadrove SDS-a sa direktorskih pozicija “Gradske čistoće” i Doma zdravlja a postavio kadrove PDP-a, direktno priznajući njihov prenaglašen uticaj u izvršnoj vlasti – navedeno je u saopštenju Izvornog SDS-a koji je, sudskim rešenjima demantovao višemesečne sumnje političkih suparnika da ova partija nije registrovana te da neće imati pravo kandidovanja na lokalnim izborima.

Latinović uzvraća ISDS-u

Zarazliku od Đorđa Krčmara, predsednika OO SDS-a koji se nije oglašavao povodom izjava Izvornog SDS-a, reagovao je načelnik Zoran Latinović. On je za “EuroBlic” rekao da je ISDS “minorna politička stranka koja svoj autoritet i legitimitet tek treba dokazati na izborima”. -U principu ne sporim bilo kome da na bazi insinuacija pravi politički program ili zavredi simaptije birača. Mislim da oni imaju ozbiljan problem da se, na bazi svega što su radili, suoče se sa kritikom u predizbornoj kampanji. ISDS nema ni kapaciteta da bude zamajac razvoja Gradiške, o čemu uporno govore – smatra Latinović.

Milan Pilipović EuroBlic