Naslovna Sport Ostali sportovi Kuglaški klub “Lijevče” iz Nove Topole proslavio jubilej – 20 godina postojanja

Kuglaški klub “Lijevče” iz Nove Topole proslavio jubilej – 20 godina postojanja

GRADIŠKA – Prigodnim, revijalnim nastupom na kuglaškoj stazi u Gradišci, kuglaši Lijevča iz Nove Topole, obilježili su značajan jubilej – 20 godina uspješnog rada.

Novotopolski kuglaši promovisali su i nove dresove, ali i podičili se zahvalnicom, koju su dobili od Kuglaškog saveza Republike Srpske za veliki doprinos unapređenju ovoga sporta.

Zoran Kecman, predsjednik KK Lijevče rekao je da se sa ponosom prisjeća Vidovdana prije 20 godina, kada su pokojni Milanko Vukić i Vladimir Vitković osnovali klub.

„Za 20 godina značajno smo unaprijedili rad kluba, profilisali dvadesetak mladih igrača, koji danas uspješno nastupaju za nekoliko naših najboljih klubova. Zanimljivo je da klub okuplja igrače iz Nove Topole, Elezagića, Mašića, Kočićeva, Donjih Karajzovaca i drugih lijevčanskih sela, rekao je predsjednik kluba Zoran Kecman, najavivivši u narednoj takmičarskoj sezoni borbu za plasman u Premijer ligu BiH.

Vladimir Gurešić, predsjednik UO KS Republike Srspke, prisustvovao je svečanosti u Gradišci. Rekao je da nije mala stvar u ovakvim vremenima držati klub na okupu dvadeset godina.

„Dvije decenije imati klub koji je na zdravim osnovama i afirmiše mlade sportiste, nije mala stvar. Mnogo je sjajnih i vrhunskih kuglaša poteklo iz ovoga kluba i danas nastupaju u našim najboljim klubovima. Počastvovan sam što sam danas uz KK Lijevče na njegovoj svečanosti, rekao je Gurešić.

Milan Kesić, sjajni kuglaš Lijevča rekao je da su značajnu  podršku dobili od Razvojne agencije „RAGA“ Gradiška, Ministarstva porodice, omladine i sporta RS i brojnih prijatelja iz Gradiške i Nove Topole.

„Ambicije su nam velike, a naša najveća prednost je što imamo desetak mladih igrača. U kombinaciji sa iskusnim kuglašima i uz podršku uprave i sponzora za nas neće biti nedostižnih ciljeva, rekao je Kesić.

Svečanost na gradiškoj kuglanizavršena je druženjem uz prigodnu večeru, a na meniju je dominirala nadaleko čuvena lijevčanska dagara.

Autor: Boško Grgić / MojaSrpska.info