Naslovna Sport Ostali sportovi Kuglašice Bresta iz Slovenije pobjednice turnira u Gradišci

Kuglašice Bresta iz Slovenije pobjednice turnira u Gradišci

GRADIŠKA – u Gradišci je tokom vikenda održan Treći međunarodni turnir za žene u kuglanju, u sklopu manifestacije “Gradiška jesen 2014”.

Najviše uspjeha imala je ekipa “Bresta” iz Cerknice /Slovenija/ koja je osvojila prvo mjesto. Drugo mjesto zauzela je ekipa “Apatina” iz Apatina /Srbija/, dok je treće mjesto pripalo ekipi domaćinu “Kozari” iz Gradiške, a četvrto mjesto je zauzela ekipa “Obrtnika” iz Nove Gradiške.

Pomoćnik ministra za porodicu, sport i omladinu RS Goran Raca otvorio je turnir u Gradišci i rekao da ovaj turir ima veći karakter od međunarodnog.

-Ovo je prije svega ovaj turnir ima prijateljsti karakter, odnosno KK “Kozara” redovno održava prijateljske odnose sa kuglaškim klubovima iz regiona, a njegovi promoteri su djevojke iz regiona. Velika nam je čast da su sa nama i gospoda iz ambasada Srbije, Slovenije i Hrvatske” što je dobro i pozitivno u današnjim vremenima – rekao je Raca.

On je pohvalio KK “Kozara” zbog učešću na međunarodnoj sceni i u muškoj i u ženskoj kategoriji, ostvarenim dobrim rezultatima, a što je od strane resornog ministarstva prepoznato i finansijski podržano.

Turniru su prisustvovali konzul Srbije u BiH Milivoj Đurđević, generalni konzul Hrvatske u BiH Dunja Jevak, predstavnik Ambasade Slovenije u BiH Branko Zupanc i načelnika opštine Gradiška Zoran Latinović

Za najboljeg igrača turnira proglašena je kuglašica KK “Kozara” Maja Kovačević.