Naslovna Sport Kuglašica Maja Kovačević sportista godine za 2018. u Gradišci (FOTO)

Kuglašica Maja Kovačević sportista godine za 2018. u Gradišci (FOTO)

GRADIŠKA – Pehar za najboljeg sportistu opštine Gradiška za 2018. godinu zasluženo je otišao u ruke kuglašice Maje Kovačević, koja je za proteklih nekoliko godina ostavila veliki pečat kada je ovaj sport u pitanju u Republici Srpskoj, ali i BiH.

Za najbolji sportski kolektiv proglašen je FK ‘’Jedinstvo’’ iz Žeravice. Tim Borisa Savića ove sezone igra jednu od najuspješnijih sezona u istoriji ovog kluba. Na kraju jesenjeg dijela zauzimaju drugu poziciju u Drugoj ligi RS, ali pored toga su se plasirali u polufinale KUP-a RS, gdje će na proljeće snage odmoriti sa ekipom Radnika iz Bijeljine.

Iza Maje Kovačević, upravo se nalazi fudbaler i kapiten Jedinstva Ognjen Škorić, koji je ipak ruku na srce najviše zaslužan za ovakav uspjeh tima iz Žeravice. Treće mjesto zauzela je odbojkašica Mirjana Švraka.

Najperspektivnija sportistkinja opštine Gradiška je mlada osmogodišnja teniserka Tea Kovačević, o kojoj je naš portal već nekoliko puta pisao. Takođe i mladi fudbaler Beuk osvojio je nagradu za jednog od najperspektivnijih sportista iz grada na Savi.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić istakao je da je da je zadovoljstvo nagraditi najbolje sportiste, mlade ljude koji su uložili veliki trud da bi postigli rezultate na lokalnoj, regionalnoj i međunarodnoj sceni i tako predstave svoju opštinu.

Micro mreža, Moja Gradiška