Naslovna Info Gradiška Kritike zbog infrastrukture u Gradiški

Kritike zbog infrastrukture u Gradiški

Načelnik Zoran Latinović obećava da će prvi bageri stići na gradilište tokom ove godine ali u opozicionim skupštinskim klupama u to niko ne veruje. Oni tvrde da su uslovi za izgradnju zaobilaznice, uključujući projekte, dozvole i sredstva, obezbeđeni iz republičkih i državnih izvora još u vreme načelnika Nikole Kragulja.

-U ovom sluačaju opštinska vlast od gotovog pravi veresiju. Teško je uopšte razumeti zašto nije počela izgradnja zaobilaznice. Grad je u saobraćajnom kolapsu ali to ovde niko od odgovornih ne primećuje – kažu u gradiškom SNSD-u.

U ovoj partiji tvrde da su gradiški opštinari, gde najveći uticaj i ključnu ulogu u donošenju kapitalnih rešenja ima SDS, nepotrebno posegli za izmenom regulacionog plana zaobilaznice.

-To je samo izgovor za nerad i nesposobnost. Uostalom, ukoliko bismo i taj razlog prihvatili kao opravdan, zar su bile potrebne gotovo dve godine za nova urbanistička rešenja a milioni dobijeni od državnih institucija stoje na računu – upozorio je Zoran Adžić, predsednik gradiškog SNSD-a na nedavnoj konferencviji za medije posvećenom infrastrukturi.

Njegov imenjak Zoran Latinović, načelnik Gradiške smatra da ne može dati stručno mišljenje o potrebi izmene regulacionog plana zaobilaznice.

-Znam da nemamo dovoljno finansija za regulisanje imovinskih odnosa, rušenje objekata na trasi po ranije utvrđenom projektu. U budžetu smo planirali 850.000 KM za te namene ali se ispostavilo da su nam se isprečila tri objekta koje treba izuzeti, imovinski rešiti… To bi koštalo dva do tri puta više od navedenog iznosa – pojasnio je načelnik Latinović. On kaže da nastoje „korekcijama plana zaobići te objekte a trasu prilagoditi mogućnostima budžeta“.

-Očekujem da ćemo po hitnom postupku i u kratkom roku ove izmene provesti. To podrazumeva da će izvođači radova letos ili najkasnije jesenas ući u deonicu trase zaobilaznice koja nije sporna – obećao je Latinović u izjavi za „EuroBlic“.

ATF

Urušavanje objekata

Opozicioni odbornici su na poslednjoj sednici SO istakli da je u Gradiški „evidentno urušavanje već urađenih objekata kao što je javna rasveta“.

-Vlast ne može ni travu pokositi oko nedovršene sportske dvorane koja je  izostavljena iz strategije dugoročnog razvoja ove sredine – poručila je opozicija.