Naslovna Info Gradiška Kozinci dobili oglasne ploče

Kozinci dobili oglasne ploče

GRADIŠKA – Udruženje kolekcionara i ljubitelja istorije „Denarius“ iz Gradiške u saradnji sa Mjesnom zajednicom Kozinci  postavilo je danas dvije oglasne ploče u ovoj mjesnoj zajednici.

Predsjednik Udruženja kolekcionara i ljubitelja istorije „Denarius“ Gradiška Alen Mešić, rekao je da su sredstva za postavljanje ovih ploča obezbijedili putem projekta  „Istorijska iskustva i savremene komunikacije za jače mjesne zajednice“ , koji je raspisalo Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

On je istakao da će Udruženje „Denarius“  koristiti ove ploče za  izložbu u okviru prvog dijela projekta koji se odnosi na obilježavanje 45 godina od poplava 1974. godine u Gradišci,  dok će se drugi dio projekta nastaviti istoimenom izložbom u Kulturnom centru zajedno sa predstavnicima sedam mjesnih zajednica i koordinatorom projekta.

Mešić je dodao da će ploče ostati u trajnom vlasništvu za  potrebe mjesne zajednice Kozinci i naveo da će na izložbi biti prikazane orginalne fotografije poplava u Gradišci iz 1974. godine, te da je glavni cilj ovog projekta jačanje mjesnih zajednica i bolja saradnja sa lokalnom upravom i Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Predsjednik Mjesne zajednice Kozinci Igor Pavić zahvalio se Udruženju „Denarius“ koje je prepoznalo ovaj problem i inicijatoru ove aktivnosti Slavku Mekinjiću mještaninu Kozinaca i članu ovog Udruženja.

„U proteklom periodu nismo imali oglasne ploče i sva obavještenja su postavljana na betonske bandere“ istakao je Pavić.

On je dodao da je  sada riješen taj problem te da za ovu godinu u planu imaju završetak započetih radova na uređenju doma u Kozincima.

Slavko Mekinjić je rekao da će oglasne table pored izložbenog dijela služiti za oglašavanje raznih značajnih sadržaja za funkcionisanje ove mjesne zajednice kako bi smanjili lijepljenje raznih obavještenja po javnim površinama.

On se zahvalio svima koju su doprinijeli realizaciji ovog projekta i učestvovali u postavljanju ovih oglasnih ploča.

Izvor: Radio Gradiška