Naslovna Sport Fudbal Kozari bodovi u Zvorniku: Dobrom igrom izbili na čelo I lige RS

Kozari bodovi u Zvorniku: Dobrom igrom izbili na čelo I lige RS

GRADIŠKA – U 3. kolu m:tel I lige Republike Srpske fudbaleri Kozare gostovali su u Zvorniku ekipi Drine i ostvarili važnu pobjedu rezultatom 1-2.

Utakmica se igrala po veoma toplom i sparnom vremenu, ali to nije uticalo na angažman fudbalera oba tima. Prvi prijete domaći preko Latića, ali je Modić siguran. Minut kasnije, u 13. minuti Malbašić jako šutira, a golman Drakulić odlično brani. Igrao se 16. minut, Ilić poslije prodora, dodaje loptu do Tvrdišića koji šutira sa desetak metara i dovodi domaćina u vođstvo. Ne predaju se fudbaleri Kozare, i tek što kreću s centra Malbašić jako šutira, ali je Drakulić opet na mjestu. U 27. minuti Malbašić odlično prodire po desnoj strani, upošljava Popovića koji postiže gol za izjednačenje. Igra se čvrsto na obe strane i na poluvrijme se odlazi sa neriješenim rezultatom 1-1.

I pored sparnog vremena, i u drugom poluvremenu igra se otvoreno. Domaći prijete preko Ilića, ali je on neprecizan. U 53. minuti sjurio se Malbašić ka golu Drine, ruši ga Jeftić i sudijaKarić pokazuje na bijelu tačku. Siguran izvođač je Lolić i Kozara dolazi u vođstvo od 1-2.  Šansu da osigura pobjedu propušta u 61. minuti Malbašić čiji šut zaustavlja Drakulić. Pokušava Drina preko Ilića, bez uspjeha i rezultat se do kraja utakmice ne mijenja, tako da fudbaleri Kozare u Gradišku donose važna tri boda.

Sljedeće subote 29. 8. 2020. godine na rasporedu je 4. kolo mtel: I lige Republike Srpske. FK Kozara na Gradskom stadionu u Gradišci dočekuje Tekstilac iz Dervente.  Utakmica se igra bez prisustva publike zbog vanrednom situacije sa virusom COVID-19 i počinje u 17 časova.

FK Drina (Zvornik): Drakulić D., Tvrdišić D., Jevtić S., Ristović D., Ilić A., Marković N. (od 63. min. Donevski N.), Dubačkić D., Zarić J., Jovićić F. (od 82. min. Jovanović Lj.), Damjanović S. (od 46. min. Stupar S.), Vasić R.  trener: Milanović M., klupa: Gajić N., Alić N., Vidaković S., Musić E.

FK Kozara (Gradiška): Modić S., Petrović O., Borković N. (od 52. min. Domuzin D.), Raspudić B., Hamzić A., Lolić D. (od 87. min. Guskić P.), Malbašić A., Popović A., Jandrić S., Batar B., Šikanjić M. (od 90. min. Veljkić Đ.),  trener Žerić N., klupa: Glišić P., Govedarica S., Veljkić S.,  Đurić L.