Naslovna Sport Fudbal Kozara startala pobjedom u Derventi

Kozara startala pobjedom u Derventi

Utakmicama 1. kola danas je počelo prvenstvo u I ligi Republike Srpske. U Derventi su se sastali  Tekstilac i Kozara. U odličnoj fudbalskoj predstavi Kozara je slavila sa 0-1.

Prvi minuti utakmice prolaze u obostranom ispitivanju snaga i igra se većinom na sredini terena. Prva pokušava Kozara preko Kremenovića u 9. minuti. U 11. minuti Radoja izvodi slobodan udarac i pronalazi Stjepanovića koji glavom šalje loptu preko gola Dervenćana. Uzvraćaju i domaći, a najopasniji su Maksimović i Perić. U 20 . minuti Glišić odlično pronalazi Kremenovića, ali njegov udarac brani golman Tekstilca. Uzvraćaju Dervenćani preko Perića koji sam izlazi pred Ilića, ali je golman Kozare siguran. Malo zatim pokušava Radoja iz slobodnog udarca ali golman Plisnić interveniše. U 34. minuti Srboljub Jandrić maestralno šutira sa desne strane sa nekih 22, 23 metra i pravim evrogolom dovodi Kozaru u vođstvo od 1-0.

Nastavlja Kozara s dobrom igrom i u drugom poluvremenu. Odmah šansu propušta Glišić koji ne stiže zahvatiti ubačenu loptu Kremenovića. U 55. minuti odlično slobodni udarac izvodi Radoja ali Plisnić zadnjim snagama spašava svoju mrežu. Domaćini pokušavaju da dođu do izjednačenja, ali odbrana Kozare odolijeva. U 67. minuti neoprezno starta na protivničkog igrača Radoja i nakon drugog žutog kartona sudija Đorđić ga šalje u svlačionicu i Kozara nastavlja sa igračem manje. Iako bez važnog igrača, smogli su igrači Kozare snage i oduprijeli se svim napadima, te u Gradišku zasluženo odnose sva tri boda.

U subotu 18. 9. 2018. godine igra se 2. kolo u I ligi Republike Srpske. Kozara će na Gradskom stadionu u Gradišci ugostiti Poddrinje iz Janje. Utakmica počinje u 18 časova.

Tekstilac (Derventa): Plisnić D., Marić D., Jolović D., Kovač A., Đuričić S., Maksimović S. (od 76. min. Ćorić Da.), Duspara Z., Perić O., Susaković I., Komlenović V., Kukić M. (od 59. min. Ćorić D.), trener: Stojić M., nisu igrali: Pećić D., Vukadinović D., Brković S.,  Đekić D., Vugdalić B.,

FK Kozara: Ilić M., Paštar M., Petrović O., Radoja S., Kremenović V.(od 83. min. Komljenović D.), Glišić D., Jandrić S., Petković V.(od 60 min. Novaković M.), Bunić N., Stjepanović N., Kondić A., trener : Trivunović V., nisu igrali: Dončić D., Lolić D., Mirjanić A., Ninković U., Gvozden S.

Izvor: fkkozara.org / Foto: Goran Radmirović Riro