Naslovna Događaji KOZARA SLAVILA U PRIJEDORU, DANAS PRILIKA ZA 10. UZASTOPNI TRIJUMF

KOZARA SLAVILA U PRIJEDORU, DANAS PRILIKA ZA 10. UZASTOPNI TRIJUMF

U zaostaloj utakmici II lige RS, grupe I, ŽOK Kozara iz Gradiške, gostovala je u Prijedoru kod istoimenog kluba, a cijeli plijen odnijeli su rezultatom 1:3 po setovima(25:27 25:23 18:25 19:25) u meču odigranom juče, 17-og marta.

Na taj način izborili su devetu uzastopnu pobjedu u isto toliko odigranih mečeva kao jedina ekipa bez poraza u takmičenju. Već danas od 12:30 časova, imaće priliku da simbolično “zaokruže” idealnu sezonu tako što će u meču 10. kola na domaćem terenu u sali Srednje stručne i tehničke škole u Gradišci odigrati duel protiv gostiju koji dolaze iz Mrkonjić Grada, ŽOK Balkana MP.

Ono što je najbitnije u ovom trenutku, prva pozicija na tabeli pred završni turnir II lige dodatno je učvršćena, te sa velikim samopouzdanjem i ambicijama klub može da “napadne” trofej za osvajača prvenstva.

Po pitanju samog meča u Prijedoru, u prvom setu gledaoci su imali priliku da gledaju sjajnu borbu s obe strane, jer su se poeni naizmjenično nizali kao na traci, bez bilo kakve ozbiljnije serije poena, sve do rezultata 20:20. U završnici seta, domaći sastav iz Prijedora iskoristio je momentum i osvojio četiri uzastopna poena, za 24:20, ali na kraju se ispostavilo da im to nije bilo dovoljno za osvajanje početnog seta. Dobrim servisom i odličnom igrom u odbrani, odbojkašice iz Gradiške osvajaju 7 od poslednjih 8 poena u setu, te na taj način prave prvi korak za pobjedu u ovom meču, 25:27.

Drugi period, kako se to dosta puta ove sezone ispostavilo kao boljka u igri Kozare, doveo je do toga da je tokom čitavog seta vodstvo imao tim Darka Sandića, ali u samoj završnici dolazi do opuštanja i domaći tim izjednačuje rezultat po setovima na 1:1, (25:23).

Kada su konačno ubacile u brzinu više, djevojke koje nastupaju za tim iz Gradiške pokazale su sve ono što ih krasi cijelu sezonu, pa su povratkom koncentracije na maksimum, te borbom u igri na gornjim granicama mogućnosti može se reći, čak i rutinski osvojile treći i četvrti set (18:25, 19:25), za devetu pobjedu i slavlje na kraju.

Trener Darko Sandić imao je samo riječi hvale za svoj tim : „Pohvalio bih cijelu ekipu za borbenost, zalaganje, ogromnu želju za pobjedom i trudi koji prikazuju iz meča u meč. Mogu apsolutno reći da smo sazreli kao ekipa, a iako to nemam običaj izdvojio bih tehničara Ivanu Miljević koja je svojom smirenošću u bitnim momentima prikazala jednu od boljih partija u prvenstvu, te nam na taj način svima u timu dala do znanja da na nju možemo ozbiljno računati u budućnosti.”

Svjestan da se ipak malo više uči iz grešaka i teškim radom, ne umanjujući značaj ovih pobjeda Sandić je istakao : „U narednom periodu neće biti opuštanja nego još više treninga i rada kako bi još bolje i spremnije dočekali završni turnir II lige, a tamo da pokažemo svima koliko zaista vrijedimo i da ništa od ovoga nije slučajno.”

OK Prijedor – ŽOK Kozara : 1:3 (25:27 25:23 18:25 19:25)

Sastav ŽOK “Kozara” : Mirjana Švraka, Jovana Bojanić, Jovana Jakovljević, Dajana Jakovljević, Ivana Maleš, Ivana Miljević, Dunja Blagojević (C), Nevena Bunić, Lena Tomić, Teodora Vidović, Anastasija Kragulj i Marija GvozdenTRENER: Darko Sandić.

Autor : Dejan Gajić